Monster Hunter Rise 弓 集中討論

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
上網睇下先 我world有玩過弓但係因為咁岩有護石同珠
我慣咗唔墊步直接射
白色唔係lv3咩
紅->橙->白

總之墊步射完把弓出白色 就可以A A
用Joy Con玩弓真係玩到手都斷
而家攜帶mode都要買補品先頂得順
https://www.youtube.com/watch?v=Q-2Th65U3o0
竟然未有人po
條片笑到仆街
玩弓9射仲痛過人地玩其他武器
其實我想講係紅->射唔使等到白
未齊裝都好大輸出,同上集既弓跟本兩回事,特別係個貫通
打中弱點真係好易部位破壞,甚至氣絕
好驚下個更新會nerf
我LITE玩
有冇迅龍弓配裝參考吓
入門友善

強弓頭
雷狼胸
火龍手
毒蛛腰
金獅腳
兩粒攻擊珠

攻4超心2弱特3 強弓 力解1
體術&耐回用護石/珠補上
如果都係唔順可以換番妃蜘蛛腳
無特別要求護石 自由配撘
PRO 掣有買貴無買錯的
睇完清玉條片都係唔明
實戰真係會溜2直接駁剛射,有必要skip兩下ZR?
大家瞄準有咩技巧,用陀螺儀既話拉弓果時手掣震到仆街,隻手掣震個準星跟住震,有時震震下向左向右

用陀螺儀操作簡單啲但唔夠準,用粒菇就準但瞄準好慢

弓打唔中弱點扣得個1-2血
清玉出發點係想起手第一支痛啲都好過打兩支

但我係打兩支派

剛射硬直大 陣間佢火車埋嚟就煩
樓上有條片 鳩射都有咁上下攻
去setting到關咗個震動去
之前同樣情況 關咗之後感覺勁撚咗
234>123當然啦,但係撈埋落個墊步當combo就好奇怪
明明CS有相同效果,而dodgebolt最理想係判定成功上溜3先係
諗落去就會懷疑有冇必要咁打,係咪真係咁實用
但冇左震就冇意思,我都係練下用菇,隻龍郁黎郁去真係好難瞄
我覺得願意係想你掌握到個charge個timing
同埋改善長hold住L瞄同不斷step個壞習慣
我自己習慣就一路鳩射一路描準,所以剛射於我意義不大,一路鳩射一路搵弱點。
長hold住L瞄 <--SETTING 改type 既話
禁一下ZL已經長瞄,唔洗禁實。。。。。
好L正
行近少少, ZL 瞄都費事
就咁企係度ZR
坦白講我覺得弓一定nerf

無腦9射
無腦遠距9射都咁高攻

自己玩緊弓都係咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞