Monster Hunter Rise 弓 集中討論

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
爆左機,想玩下弓,係咪連射流最勁,姐係整百龍弓就得?
百龍技能 -> 攻擊力大強化 -> +20攻 -30%會心
其實你連射4次就已經4段 你可以4次都zr 但後兩段用a會高傷d 你都可以禁實等到4段先zr既 不過如果有機會企定定係到我寧願用xa
https://youtu.be/qc37geQlEdU

台灣清玉玩弓好勁下
MHW已經跟佢學野.
有冇人用pro制開陀螺儀瞄準嗰時,射射下個準星會自動慢慢漂向左邊?
無用陀螺儀唔清楚😂其實用左會好𣈴d?
你可以試吓,蘑菇做方向陀螺儀做微調

見有啲高手TA都係咁
我發現唔開陀螺儀真係做唔到高手TA入面果D連招
真係瞄唔切
上面條4分殺雷神龍果條片, 我暫時頂盡去到8分
(套裝d技跟唔到, 希望會開到好既護石)
想砌套攻擊,破壞王,KO術,用百龍弓配擴散
當近距離散彈咁用先
但無看破唔知得唔得
想改善瞄準
mhw玩過一排練臨射先禁瞄, 但好難, 練練下就繼續長禁實瞄再移準星
長始落去都係唔夠快, 可能隻怪大跳已經要移好耐先對得番
係咪應該繼續練番臨射先瞄好d
唔想用pro同joycon所以開唔到陀螺
去setting熄左個輔助補正佢
係咪應該用減氣瓶加10攻同強擊瓶兩樣

護石係體2兩2洞

打到想死
彈道強化&彈藥節約有冇用
而家連射弓邊把最好? 用緊迅龍. 但硬係用唔慣貫通.
百龍?
玩玩下弓補唔翻空瓶以外嘅effect瓶
背囊有入到其他瓶
係咪有bug
利申新手唔識嘢 問得柒唔好見怪
每隻屬性瓶最多帶20係身,強擊就50
想再多就要帶空瓶同埋菇即場合
要咩屬先?
想整白兔腰 但唔知優質毛皮點有
精靈鹿
明明瞄左橙圈埋 但都係扣果幾滴 近遠都差唔多係咪我有咩問題見人玩幾十幾十咁扣好似兩個世界咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞