邊間航空公司最好搭?

227 回覆
4 Like 1 Dislike
唔明點解咁多人吹奏Emirates
服務唔係特別好
位窄, 特別係飛二線機場用777慘過食屎
A380都唔鍾意坐, 感覺機艙好多人, 上落又耐
行李有排等
杜拜機場仲要好撚支那feel, 設計核突
長途有直航多數CX
轉機會揀Qatar
服務好, 機場靚

前排國泰話轉3-4-3seat config成班港豬就屌
你睇下出面淨返幾多航空公司用3-3-3先啦
根本係趨勢嚟
其他又唔屌, 淨係屌自己既航空公司

長榮都轉啦
航空公司 race to the bottom 係大趨勢

咁始終作為消費者黎講3-3-3一定好過3-4-3既

Ba A380,好撚辛苦,對腳逼到仆街,走廊位個leg room勁細,再加埋個ife box,隻腳無得直放,一定要打斜,周身唔自在,前面想訓一放張椅落黎,一鳩頂到我失頭哥,攪到隻大比一野打上去塊餐板度,成腳可樂.....

正常坐失頭哥基本上差唔到頂到個後座袋...所以我係咩都放唔到入去

不過佢啲野食焗得好夠熱,精神既...我已經坐上層,一行少兩個人,a380真係無咩好.太多人,等行李太耐,唔係平都唔會再坐,坐返cx
黎緊會英國番香港
到時影d相po上黎
肯亞航空
有無人坐過 咩質素
幾個月後要坐肯亞航空去曼谷
驚驚地
有無人知咩質素 安唔安全?
阿聯酋
新加坡航空

SQ 超正 飛SIN 機上有熱毛巾 又有雪糕雪條 又econ位又有酒飲(唔係啤酒果d)

啲空姐仲會成日拎住成盤野飲問你要唔要

坐過一次都覺得好正
諗住搭大韓飛美國 點睇

幾好,野食服務都
空姐
轉機記得順便沖返個靚涼

有得食bibimbap 空姐又靚又溫柔
諗住搭大韓飛美國 點睇

幾好,野食服務都
空姐
轉機記得順便沖返個靚涼

有得食bibimbap 空姐又靚又溫柔

bibimbap,仲俾我追加兩次 (但係已經十年前,細個個陣時)
長途都係emirates
air france真係坐到pat pat爆

短途除左國泰我都真係諗唔到

你地覺得?

emirates真係幾好,上次一個搭早機無乜人,個空姐叫我打橫訓哂三個位佢,仲比埋枕頭我,個位又幾舒服,d戲仲幾新,訓醒就衝埋黎問我飲唔飲野仲主動比張毯

利申:窮撚未坐過business以上

ek 有得簡簡早機 晚機次次爆 早機機尾上次坐空機咁 個個都打橫訓
肯亞航空
有無人坐過 咩質素
驚驚地

坐過。
又未去到好差,想像中好,
可能嗰時坐係新機啩。
肯亞航空
有無人坐過 咩質素
驚驚地

坐過。
又未去到好差,想像中好,
可能嗰時坐係新機啩。

去秦國咁短途,ok啦。
自己覺得鐘意=唔明點解咁多人吹奏XXXXXXXX

明明唔好都上嚟鳩讚係咪吹奏呀
一係就你冇搭過其他航空公司
香港人俾媒體, A380 etc 洗咗腦
主觀感受EK一定好
因為有A380, 有班傻閪香港人好鍾意
覺得大, 闊落
實情係上落慢, 行李慢, 機艙多人
明明EK A380位窄, 又講到其他航空公司仲窄咁
一睇數據就知EK窄d, 又死都唔信, 話好舒服

ps 香港經常有班踩港撚屌CX
想知呢班人究竟有冇搭過CX long haul
知唔知幾多外國business客飛亞洲揀CX都唔揀其他

主觀感受EK一定好
覺得大, 闊落

A380 落客真係好撚慢

EK asian crew 非常好
但 EK 白人 crew 真係
數夠自己要做的客就停手
上次坐 EK
收 tray 收到我就唔收 (我坐B位)
淨係收A位B位
之後同隔離C位個客講話C位啲野唔係佢負責

average 黎講 EK 就好過 CX 少少咁多

主觀感受EK一定好
覺得大, 闊落

識得幾個客係星馬泰,都特登塔CX黎HK再轉機long haul
新加坡航空

巴打識貨
點睇虎航
Qatar, emirates, SQ, jet blue

Cathay 其實算係咁架喇我覺得

主觀感受EK一定好
覺得大, 闊落

咩叫「明明唔好」?好與唔好有無官方標準

主觀感受EK一定好
覺得大, 闊落

咩叫「明明唔好」?好與唔好有無官方標準
利申:坐過CX無坐過EK
另外 Asiana 都唔錯
張凳簿,所以 legroom 比較好

但泡菜人文明程度同支那人有得比
Entertainemnt 唔係太啱香港人口味
除非你係韓狗

另外係2年前係美國炒左架 777
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞