邊間航空公司最好搭?

227 回覆
4 Like 1 Dislike
睇價錢做人
但如非必要
一定唔坐所有支那航空/華航/港航/馬航/菲航/嘉魯達/Air France/越南航空/美國所有航空公司/所有非洲航空公司(SA除外)

air france真係唔好坐 唔係舊年罷工機票平左都唔搭

嘉魯達有乜問題?

利申:坐過兩次

同華航一樣
Safety record 太差
雖則近年改善左
睇價錢做人
但如非必要
一定唔坐所有支那航空/華航/港航/馬航/菲航/嘉魯達/Air France/越南航空/美國所有航空公司/所有非洲航空公司(SA除外)

舊年去法國撞正佢擺工
本身買左機票比佢掟左去搭BA
去到BA counter又話冇booking
搞左一輪又比佢掟左去搭CX去瑞士再轉機
靜係check in搞左2個幾3個鐘
好彩果日早左去機場
唔係都唔知點算
短途個3-4粒鐘有個位就得啦
長途坐過俄航 窄過廉航
成程機訓唔到
如果飛美洲呢
我飛英國都係emirates
有朋友話virgin幾好 有冇人搭過
一定係EK SQ NH 但係飛機餐都係國泰搞 所以香港飛出嘅餐質素冇回頭機咁好
另外講吓 咪撚搭TG 啲杯冇個乾淨

利申 航膳撚

會有邊間香港飛嘅飛機餐唔係國泰攪

佳美 漢莎幫邊間

印象中有air france 仲有堆唔記得 不過好多大粒嘢喺香港出發嘅機嘅飛機餐其實都係因航航膳包辦
搭單問 有冇人坐過S7
EK
搭單問 delta係咪垃圾
見佢平
屌 買左AirFrance飛巴黎轉機
Ethihad如何?
Lufthansa 正到仆街
上次坐CX飛英國係架機到無訓過咁劑好多強國人
BA 打手
屌 買左AirFrance飛巴黎轉機

我個人覺得冇咩嘢 之前都搭過去巴黎轉機 去嗰程就唔錯 連櫈pan位部機都係新版 但係回程班機就好殘 質素參差
我想問有連登仔搭過以下航空
Qantas
Etihad
Royal Jordan

我係書到睇到依3間中東係好野黎
但係自己見識少 剩係識emirates
到底真定假?
睇價錢做人
但如非必要

我又覺得ok喎 air france

可能我無要求
同埋加咗錢坐上層闊些少啲位啦
我飛英國都係emirates
有朋友話virgin幾好 有冇人搭過

virgin 好野黎
safest airline 之一
我想問有連登仔搭過以下航空
Qantas
Etihad
Royal Jordan

我係書到睇到依3間中東係好野黎
但係自己見識少 剩係識emirates
到底真定假?

3月坐Etihad 已經CUT 到同因航差唔多
長途
Qatar
KLM
CX
Qantas
AF

短途
CX
泰航
見你地講到歐美航空公司好差咁

搞到心郁郁好想去坐下

歐美系暫時淨係坐過Air France, Finnair, KLM, Air New Zealand
同埋嚟緊會坐 British Airways,唔知差唔差呢?

之前坐過好多都係亞洲嗰啲,真係好想試下呢啲

除咗UA之外有邊間又係狗都唔屌架,順便推介下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞