邊間航空公司最好搭?

227 回覆
4 Like 1 Dislike
長榮 啲餐好好食

咪又係因航搞

長榮d餐除左第1班br828 外都好似係台灣帶過黎wo
長榮 啲餐好好食

咪又係因航搞

長榮d餐除左第1班br828 外都好似係台灣帶過黎wo

btw 前年去台灣搭國泰
回程番香港個dinner係炒飯
我覺得鹹到pk 但係我男朋友話好好食
飛英國除左emirates仲有冇咩好推薦

想直航定轉機先

冇所謂 但係飛birmingham

飛birming咁冇野鳥
唔係咁清楚
好想試下搭國泰架A350

想直航定轉機先

唔係咁清楚

btw emirates其實真係幾好
有雪糕 啲餐又幾好食

想直航定轉機先

唔係咁清楚

有雪糕 啲餐又幾好食

未試過轉機,好似好辛苦咁
BA 成機學生

想直航定轉機先

唔係咁清楚

有雪糕 啲餐又幾好食

未試過轉機,好似好辛苦咁

我覺得okay 可能因為杜拜機場都幾多野行
上次同fd食左Jack Daniel's 餐廳個burger同牛排
幾好食
星加坡for sure
想問下DELTA 如何? 諗住8/9月飛加拿大

DL38/DL39 HKG-SEA

A330-200

2-4-2 configuration.

年年搭兩次來回。

唔駛expect啲乜野高水平嘅嘢。

因為serve香港,班機好多廣州移民嘅美國人做空佬/空嬸。

食嘢就預訂就會快啲上菜,仲好食啲。

機上有Wifi

班機經常50%滿(當然睇係唔係假期),多空位。

https://www.seatguru.com/airlines/Delta_Airlines/Delta_Airlines_Airbus_A330_200_3L2_new.php
Delta Comfort+會好座啲,35 Legroom 18 width.
普通Econ, 32 Legroom 18 width。
我經常訂Row 22,因為自由出入,無限legroom(180cm高),但係對廁所。

唔該哂巴打, 第1次搭長途機去探親, 你既解答好詳細

如果你有美國visa,停留Seattle 大半日,可以去Boeing參觀。
http://www.museumofflight.org/ <- 要之前預訂(有啲行程)

Bookmarked

申請緊美國VISA, 約咗6月頭見簽證官, 見佢封confirmation letter 寫淨係帶本passport 去就得?

你唔好預自己會申請到美國VISA,所以一早買停留美國嘅飛機票(轉機唔使VISA)

記得你要好刻意講,你係會返香港,去美國做乜?(旅行,去加拿大探親)

邊到黎咁大粒山埃呀
美國轉機唔駛VISA都講得出
咁VISA C拎黎做咩
剛剛塔完AA去美國,永遠都唔會再塔美國既airline, 都係CX最好

空姐
服務
衛生
食身
舒適
剛剛塔完AA去美國,永遠都唔會再塔美國既airline, 都係CX最好

空姐
服務
衛生
食物
舒適

食物,自
歐洲我放棄左EK,轉搭AY
諗住搭大韓飛美國 點睇

幾好,野食服務都
空姐
轉機記得順便沖返個靚涼
想問下DELTA 如何? 諗住8/9月飛加拿大

DL38/DL39 HKG-SEA

A330-200

2-4-2 configuration.

年年搭兩次來回。

唔駛expect啲乜野高水平嘅嘢。

因為serve香港,班機好多廣州移民嘅美國人做空佬/空嬸。

食嘢就預訂就會快啲上菜,仲好食啲。

機上有Wifi

班機經常50%滿(當然睇係唔係假期),多空位。

https://www.seatguru.com/airlines/Delta_Airlines/Delta_Airlines_Airbus_A330_200_3L2_new.php
Delta Comfort+會好座啲,35 Legroom 18 width.
普通Econ, 32 Legroom 18 width。
我經常訂Row 22,因為自由出入,無限legroom(180cm高),但係對廁所。

唔該哂巴打, 第1次搭長途機去探親, 你既解答好詳細

如果你有美國visa,停留Seattle 大半日,可以去Boeing參觀。
http://www.museumofflight.org/ <- 要之前預訂(有啲行程)

Bookmarked

申請緊美國VISA, 約咗6月頭見簽證官, 見佢封confirmation letter 寫淨係帶本passport 去就得?

你唔好預自己會申請到美國VISA,所以一早買停留美國嘅飛機票(轉機唔使VISA)

記得你要好刻意講,你係會返香港,去美國做乜?(旅行,去加拿大探親)

邊到黎咁大粒山埃呀
美國轉機唔駛VISA都講得出
咁VISA C拎黎做咩

柒咗 sorry
https://travel.state.gov/content/visas/en/other/transit.html

利申 一出世就公民 無意識到依個問題。大陸transit 都可以72小時(有啲關口)所以以為美陸一樣
試過坐JAL去日本飛左十幾個鐘我條女以為我炒機死撚左
去完成田再去大阪入油再飛成田乜撚野都冇賠種要我趕尾班出市區

坐過Qantas n次都係覺得一般般
Virgin 好舒服
最爽都係新航同中東三寶

空姐
服務
衛生
食身
舒適

AA 啲位又細
ANA
唔明點解咁多人吹奏Emirates
服務唔係特別好
位窄, 特別係飛二線機場用777慘過食屎
A380都唔鍾意坐, 感覺機艙好多人, 上落又耐
行李有排等
杜拜機場仲要好撚支那feel, 設計核突
長途有直航多數CX
轉機會揀Qatar
服務好, 機場靚

前排國泰話轉3-4-3seat config成班港豬就屌
你睇下出面淨返幾多航空公司用3-3-3先啦
根本係趨勢嚟
其他又唔屌, 淨係屌自己既航空公司
歐洲我放棄左EK,轉搭AY

AY轉機得嚟
Total flight time 仲短過EK
服務唔係特別好
行李有排等
長途有直航多數CX
轉機會揀Qatar
服務好, 機場靚

根本係趨勢嚟

長榮都轉啦
航空公司 race to the bottom 係大趨勢
服務唔係特別好
行李有排等
長途有直航多數CX
轉機會揀Qatar
服務好, 機場靚

根本係趨勢嚟

長榮都轉啦
航空公司 race to the bottom 係大趨勢

長榮/中華一直開777都係3—4—3,無變過。

長途機,我搭過一次3-4-3,辛苦到爆,重要坐中間。(mileage換)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞