『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (7)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
仲係成長期姐
唔好咁啦
只可以話叫佢同魯迪同甘共苦嘅話
佢采你都有味
咁即係一世都無機
希望動畫可以做到更似男人 幼年期果時一睇就知係女
我覺得呀
一個冒險出身嘅人,大小姐極有限,互相鐘意嘅話肯同甘共苦機會大

問題係:佢兩個錯嘅時候識莎拉太猴琴啦,拖都未拍,暖昧都稱唔上,第一次單獨出街就想食咗魯迪
仲有自我中心緊,團隊中仲有被照顧嘅一方,有咩問題就諗自己先,而且魯迪自已都收埋自己緊,同沙拉無乜真心交流(十三章沙拉都話魯迪而家易接近啲)

一個唔識去接近人,一個唔俾人接近。第七章Badend是合理

都講過唯一BBQ係莎拉追去學校陪佢醫病,真係同甘共苦下先
如果叫佢一齊去打龍神會縮沙
剩係識弓術同偵測術 又唔識魔法
唔去直頭當幫忙啦
個篇嘅關係好貼地
衰嘅地方真係塊面貼住塊地
儲曬石等抽
如果地下室老人唔出現比佢放老鼠播毒,之後成個故事直行黑暗風但到最後盧迪成功殺人神報仇會唔會有興啲?
講到明人神係靠佢後代封印
係佢死之後嘅事
如老魯迪嗰下唔出嚟嘅話,就應該會完全跟曬日記編所有嘢發生
個結果都係殺唔死人神
如果盧迪死全家即係人神既命運改變左唔係比佢後代封印,咁可以改變成比黑化左既盧迪報仇。
而龍神可以自行轉生盧迪亦有機會搵方法自己轉生再報仇反正有轉生經驗,不過如果再轉生好似會玩壞故事
個問題係盧迪冇可能殺到
因為拉普拉斯仲有80幾年先轉生
唔殺咗佢係去唔到人神度
所以老盧迪冇論幾勁都好都冇用
你見到老魯迪全盛時期 飛天都學埋 人神面前同螞蟻冇分別
其次係全個故事好強調冇一件事係可以靠一個人做哂
有無人買咗21實體書??

見到特典好似幾sweet下
魯迪傳有頭有尾完咗
人神就交比d細嘅做抵佢啦
其實呢套真心 可以個個角色都出到外傳
好少作品可以做到咁 每個配角都太鮮明 有血有肉

就算北二喺無職戲份唔多 佢個外傳只講劇情都唔差
21卷加嘅兩話外傳:
*前
漫畫71
魯迪件袍嘅下擺磨爛到
唔怪得嗰個有啲教養嘅角色都笑9佢
變咗做傳家寶嗰時應該真係變咗一塊爛布
又唔怪得嘅
啲袍每件都係貴嘢
第十卷先係佢儲到錢第一次換
我覺得可以磨爛一件袍真係好勁屋企人件皮褸著咗十幾廿年 只係磨花哂 點先可以著到一啲皮革磨爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞