排菲臘剝智慧齒經驗所談

551 回覆
1664 Like 12 Dislike
最衰而家停咗收新症
四五萬
邊個神醫收咁貴
剝其他人既野包括器官 佢地都係專業既
你會以為自己含過撚
最近又要剝, 淨返最後一隻, 打麻醉針入牙肉真係痛到pk
可唔可以無知問下 菲臘 姐係邊度
香港大學牙科醫學院
我又係菲臘剝一次四隻
朝早五點搭頭班車去排,等左大半年先有位

禮拜三夜晚入院,禮拜四做,原先禮拜五出得院,點知做完,個牙醫話唔見左隻牙腳,要照X光睇下響邊,禮拜五由朝早等到夜晚先有得照,照完又未出報告,禮拜六日醫生又休息,我白白訓多幾日醫院
去到禮拜一,個醫生先返嚟,話我隻牙腳留左響個牙肉度,而家都拎唔返出嚟,話我可以出院,如果之後隻腳有郁、發炎、痛先返去再睇
我細佬由小學到中學都係嗰度睇牙、箍牙
服務都算係咁
之前係菲臘剝隻45度向內出嘅爆牙
局部麻醉 好清醒睇到嘢 由個女仔牙醫學生開頭 唔敢俾力 最後教授親自出馬 徒手擰甩
成7 8個牙醫學生隊個頭埋我個口到睇個過程 好深刻
咁都頂到2年幾, 巴打都幾忍得

我當年都係3隻橫生, 痛到仆街又成日發炎出血

最後拿拿聲去左搵私家剝

每次做一邊, 局部麻醉

總共12k 埋單
嘩一次過4隻 勇者到
要開刀, 未睇x 光都知入晒肉, 隻牙得1點白色露出黎, 照埋x 光隻牙99%入左肉, 而且牙腳仲有小小勾住神經
上排兩隻正常
下排兩隻橫斜
右邊唔痛
左邊耐唔耐會腫一兩日 同好易zip野食落去
已經lai到隻牙...
但暫時都無再痛到發燒
好驚終有一日要去剝
好似話要用刀切開再夾佢出黎
利申 懦夫
2月中喺條邨嘅牙醫剝,下面橫生露出嚟4000上面就1700,麻醉半邊臉,成程唔痛,一個月埋晒口,埋單5700,點解你地講到咁貴
我都排緊,4隻
3點幾搭通宵巴士出去港島
而家唔知開返排隊未
我係上網填表,填完都大半年先有人打嚟去睇第一次
收咗症,再等緊電話
因為5點去到,自然未開門要喺門口罰企/坐樓梯

去到咁上下就有姑娘開門and指示你入去坐and派籌,
派完就等醫院正式開門...好似9點左右掛我唔肯定
咁到時有醫生+學生幫你check牙
你就同佢講你啲牙咩事eg:生智慧齒,痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞