排菲臘剝智慧齒經驗所談

551 回覆
1664 Like 12 Dislike
yes, 起碼10000一隻
我冇
康復完係個窿會直情冇咗?
完全一樣
上面太大唔會攝嘢但下面真係好煩
liu又驚佢冇咁快好 好懷疑會唔會埋口
之前讀u個陣剝

下面2隻橫生,有一隻近神經
上面2隻正常,但有一隻剝個陣因為出得好少,所以冇剝

分2次剝,加埋大概4 5000左右

兩次都唔同人
第一次個個幾快手,但剝完痛到仆街,起碼過咗2星期先冇再痛
第二次就好耐,隻牙好入,個醫生剝到話抖抖先繼續剝,但今次就冇咁痛,大概4 5日就唔痛了

冇樓主講嘅針去洗/冲傷口,但有一支漱口水俾你食完野就漱下口

純經驗分享,一次過剝哂4隻真心癲,一次剝2隻我都覺得難搞,因為你食野得返一邊,4隻嘅話,食嘢個陣應該痛到仆街
會咖,啲牙肉會慢慢生到頂住隻牙
我嗰陣又無呢個彈出嚟喎, 咁可能依家太多症唔收掛
之前有friend讀dental直接refer 都係準備剝智慧齒,
唔知點解有一日個位腫咗 之後再去照xray
佢打直生返出黎 最後冇事 曬咗我100蚊
2700? 都幾平喎 我之前求其去左旺中一間問都要成4000up 我係下面橫生掂到前面隻牙 不過無蛀 諗住剝唔剝好
係呀個口會合埋嘅
師兄,地盤班友自己taobao工具落黎補牙都'成功'左
咁係咪地盤工人補牙又ok阿

唔好咁戇尻啦
當年唔係on9,係窮呀
留名 遲啲可能都要剝
矯齒(箍牙)同剝智慧齒系兩樣野黎(好似系)
LM 一月頭填咗資料
睇下幾時打俾我
其實智慧齒真係好on9
累人累物
其實下面兩隻都唔係好大鑊 所幸係打直生 少發炎
係驚再唔整會影響牙唔齊
本身想去菲臘排隊博下 但打直感覺收既機會應該好微

疊埋心水搵神醫
想知道其實呢度係未有專科嘅牙醫剝跟住教授睇住定係教授剝
好似唔洗 一個月內既事
多數係professor剝佢地睇
好似year5先比做普通剝牙 唔係智慧齒個d
巴打or屋企有人系特區公務員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞