排菲臘剝智慧齒經驗所談

551 回覆
1664 Like 12 Dislike
冇事的
佢地好pro
相信醫生
and祝定你早日康復
多謝你,再update我經驗俾大家聽
佢有個針筒連針頭(特別嗰種)俾你去沖走
係啊
沖嗰陣個感覺好神奇
想問有無巴打知依家係門診派籌定上網
一個星期左右就食得飯

我嗰陣駁完第4日
我屋企人帶我去食龍蝦
我得個望
食唔到硬殼嘢
係美國剝 兩隻橫生 兩隻正常
吸笑氣同牙肉打左十二針

一次過剝晒4隻,睇住佢剝打爆隻牙
一個鐘都唔洗
好似變番要門診排隊
我都見到
當初我仲甩咗條線
不過冇咩影響
and過多1-2個月就復合埋口
一兩個月臭死都似,幾時食得番野
依家個口成日有陣怪味勁想嘔
等我都分享下
我舊年12月網上填表,5月call我叫我去睇下收唔收症,最後是洗牙同智慧齒收左我
7月洗牙個度打比我叫我連續兩日返去比牙科學生做牙齒檢查(前一星期打比你),再同我講我下個星期有一日要返去,要自己同牙科學生再約時間(因為我個case做左佢考試case)
牙科學生做得好仔細態度好好👍
上兩星期牙科學生Whatsapp 我問我今日朝早有無時間返去,咁我就應承左,佢今日幫左我洗牙(不過洗唔晒下次再約)
同一個星期(上兩星期)智慧齒度打比我叫我去做檢查,咁我梗係9衝,上星期check完話我左右下面隻智慧齒都要開刀上面就咁剝就得,下面兩隻都近神經線,有一邊直程訓係度向大牙生,咁牙科學生同教授商量之後就建議局部麻醉我做左一邊先,下次再做另一邊,我ok
本身諗住都要排期啦…點知同我講今日做,有啲嚇親不過都應承左
所以我今日係朝早洗牙下午做手術都係比50蚊
下面隻智慧齒係教授幫我做,一班學生圍住我,佢割左我隻牙兩邊,啲聲好得人驚
上面個隻就牙科學生做,教授望住同cool住我個頭
成個過程1個鐘頭15分鐘,開左止痛藥比左3日病假,但我依加吞口水都痛到仆街
下星期一朝早返去拆線,希望個傷口埋得好啦…
佢比左張紙你應該就收左你做病人
多數半年後搵你,留意2859字頭電話
拆線最撚爽
成個口解放左咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞