你可以唔揀港女,但係你唔好撚娶大陸妹

570 回覆
4663 Like 272 Dislike
唔洗幫我 我女朋友香港人

你可以去開post幫巴打係日本搵女友囉

特別係要走個D

實際行動 好過係度廢up
同埋你試吓去外國留下學你就知㗎啦 ,香港男仔真係受歡迎,我個friend受歡迎到成班啲越南妹都鍾意佢,有一個就成日轉台灣妹,有個就同韓國妹拍拖,其他東南亞國家啲男仔唔識溝外國女仔
基本上香港人工對台灣妹夠哂呢個point咪唔成立
去咗台灣就唔會搵得番香港份人工
我個post係屌鳩啲人溝大陸妹姐,都唔係屌鳩你
點睇痴線佬劉馬車食支妹放題
雞黎既
你咁重點pin完 日韓台妹有幾正
我地男人鬼唔撚知咩
講到日韓台妹仲講到任你揀 我地唔揀係on9咁
想問下點任揀呀? 講黎聽下

樓主係女? 你根本唔知個難度
我諗無數咁多巴打想溝日韓台妹 衰哂
2016年
新娘為香港人而新郎為內地人於香港登記;獲發「無結婚紀錄證明書」人數為5064;2562
新郎為香港人而新娘為內地人於香港登記;結婚獲發「無結婚紀錄證明書」人數為12303;2997

其實港女個邊都不遑多讓
其實係睇你識D咩大陸妹架姐
你係識廣東/上海/北京土生土長既大陸妹既話 佢地冇乜野
因為通常呢D地方既人通常都早年收地派錢發哂達 幾層單位渣手 銀行閒閒地幾千萬甚至億 洗鬼謀你張身份證 謀你間爛鬼公屋

D成日話謀張身份證呃你層公屋既 你自己諗下佢地識既香港老公咩條件啦 咪就係廢中廢老囉
呢班廢中廢老 佢地上得大陸識女可以係咩地方識?唔通會落club跳舞umum下溝靚妹咩
咪又係去叫雞/骨場識返黎 識得果D地方既女 奶野唔出奇啦

換返轉 你去香港141/ptgf識女 唔通你又會期望自己識到個性格好唔貪錢既港女咩
根本唔係國籍問題 係圈子問題
人地果隻雞黎架傻仔
咁我諗揾得大陸妹嗰堆3,40歲啊叔,可能真係唔識英文
我仔黎
有幾難,外國女好易溝,我第一個日本女朋友仲要喺香港識
講到個個可以出國咁

真係何不食肉糜?

建議你睇下呢個post
終於明白點解咁多人畢咗業之後銷聲匿跡
https://lih.kg/2465309

普通香港90後 生活係幾咁迷茫 焦慮
講到咁易你應該出post 教巴打去溝
特別教要走個D 大把巴打會向你請教
而唔係係度 喂 快D溝日本妹 台灣妹啦
好易嫁炸 任你揀嫁 gogogo
然而本地女仔唔少都不受本地男仔媾開埋啲條件已經篩走咗至少80%嘅仔
如果溝女都要人教嘅話,嗰個人本身應該有啲問題,你溝你條女都唔會叫我教啦,去多啲外國自然溝到㗎啦,我都冇教佢哋溝大陸妹啦,佢哋咪自己溝,佢想溝自然搵到方法㗎啦
又去返去多D外國
樓主你係咪算有家底?
又留學又成日旅行咁

我諗如果大家都有家底可以出國見識
就唔會咁多港男港女同支那雞問題

港男港女唔岩咪出國搵囉 easy
就好似李嘉誠同你講揾幾億有幾難呀 我坐係度都揾到啦 唔明你哋班人點解打成世牛工都係得個幾皮嘢
樓主可能係惠帝嘅智商 何不食肉糜
支那雞幫襯咪算埋單嗰啲真係要指撚住黎笑
唔知點講...智力有問題?
住公屋搵萬幾蚊都夠生存啦?幫人走水咁蠢?
屌 連登仔呢頭講撚完 轉頭咪又係鳩硬冇親戚去搵樓上骨啲大陸妹出火
打漏咗 有啲直頭沉船結埋婚痴撚線
大陸妹呃鳩你d錢咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞