你可以唔揀港女,但係你唔好撚娶大陸妹

570 回覆
4663 Like 272 Dislike
仲有一樣野好緊要
就係如果你溝支那妹會生仔同係香港住既話
等同幫支共溝淡香港人
班五毛垃圾男話係佢地自由
佢哋都係身體好誠實
可能我住日本呢,海外啲香港人都好高質啲,我真係未聽過住喺外國啲香港人娶大陸妹
樓主都幾on9 講到其他國家女仔好撚鐘意港仔
係港仔追都受咁

不如你講下講點識到 點追到 點保持到異地戀(除左移民去識)
人地做物要受你港仔 唔接受返佢地本地人?

彈個唔好娶大陸妹出黎既建議唔緊要
但比個機率咁撚低既建議黎對比啦

鬼唔知日韓台歐美 D女正咩
食開屎?
用地域斷定性格其實都幾on9

成日話港女貪錢,我拍過拖幾個ex到現任都唔貪錢,公屋妹到住豪宅嘅都有,利申我自己公屋仔。

大陸妹都試過,就算大陸黎,要傾到計發展得,價值觀都唔會差太遠。有個CU讀PhD而家喺Princeton讀文化研究,可以好深入探討好多政治文化議題,應該黃過好多黃衛兵;有個data science但又會做下記者去做d文化專題,政見有少少不同但都俾到好多新insight

當然文化差異係有,亦都係之前分手原因,但如果你識親啲女仔都係貪錢冇腦,我諗你應該照下塊鏡睇下問題喺邊度。

PS:港女世界第一
唔計肺炎,我大把朋友唔係住喺日本呀咪受我影響佢哋啲女朋友都日本妹嚟,當你唔識日文咪溝台灣妹,即係你一方面又話自己係香港人好憎中國,但係一方面又要溝大陸妹你唔覺得自相矛盾嘅咩,同埋我唔明大陸妹有咩好囉我喺外國讀書我係睇唔撚起中國人,所以話親大陸妹好嗰啲我真係好想笑,其他國家大把女好過大陸妹啦,淨係日本妹都屌打大陸妹10條街啦,你話大陸妹溫柔,日本妹仲溫柔呀煮飯又好食,結咗婚本護照又勁,你娶大陸妹有居中權啦,即係如果你隻腳唔踏出一步呢去吓其他國家呢係都要上大陸嘅話呢冇人阻止到你,世界咁大得中國咩屌
係港男先咁on9
同埋而家中國有錢咗啦大陸妹都唔一定要受你溝,大陸妹受返大陸仔溝啦

咁如果你唔揀港女你都要有本事溝到外國女仔,咁如果你冇本事溝外國女仔,咁你咪認命溝香港女仔囉,香港人嘅優勢就係識英文(香蕉人)喺外國女仔普遍都鍾意香港男仔啦,如果佢唔鍾意你係咪要檢討吓自己要改善下自己,身邊啲香港男仔喺外國都好受歡迎,不如你俾一個原因我呀點解你要溝大陸妹,你溝大陸妹咪一樣要每個星期返想去大陸嗰幾粒鐘(咁我不如飛轉日本臺灣
無料咪要溝支那妹,之後話其他國家遠,港女又溝唔到嗰啲死返去大灣區算啦
上面一堆cm吹奏住港女世界第一但同時又透露港女又唔受佢哋媾睇到香港男性有幾咁底賤
同幫中共小粉紅一樣屋企比人拆咗 父母比人批鬥死咗又繼續擁護共產黨口話討厭支那人但自己都係做緊同支那人一樣嘅嘢
屈你老強非禮都大把手尾啦
你盲左? 我話彈個唔好娶大陸妹出黎既建議唔緊要
唔娶唔屌大陸妹先叫正常 屌得落?

我係話你on9 覺得其他國家既女都會受港仔
你用你身邊個d人 受你影響(介紹? 講佢聽方法? 教佢溝日本妹?)
做例子都on撚9 個個港仔都咁多人幫佢去溝其他國家d女?
定你想幫成個連登仔 去識日本妹
你肯 一定大把人排隊搵你
你身邊幾多朋友溝到日本妹呀 有無一百個呀?

用自己個小小人做例子 同香港男仔去比
有咩數據支撐到?

我想講唔係香港男仔唔去識其他國家女仔 係好撚難呀
台灣都算共同文化多興趣一樣溝通到台妹又正
但有台灣女友既港仔 常見咩?

btw 港女好差咩? 生多個正宗香港人唔好咩
你知唔知港女有幾多做ptgf?
就係有香港男仔唔鍾意本地女仔㗎啦,但係個重點係走去溝大陸妹好撚戇鳩,難唔難係你實唔實行嘅啫,你覺得係咪溝番香港女仔囉,唔係話唔想幫你,你想我點幫你
咁將來點算 你繼續係香港工作 佢繼續係台灣生活?
樓主都幾on9 講到其他國家女仔好撚鐘意港仔
係港仔追都受咁

不如你講下講點識到 點追到 點保持到異地戀(除左移民去識)
人地做物要受你港仔 唔接受返佢地本地人?

彈個唔好娶大陸妹出黎既建議唔緊要
但比個機率咁撚低既建議黎對比啦

鬼唔知日韓台歐美 D女正咩
唔計肺炎,我大把朋友唔係住喺日本呀咪受我影響佢哋啲女朋友都日本妹嚟,當你唔識日文咪溝台灣妹,即係你一方面又話自己係香港人好憎中國,但係一方面又要溝大陸妹你唔覺得自相矛盾嘅咩,同埋我唔明大陸妹有咩好囉我喺外國讀書我係睇唔撚起中國人,所以話親大陸妹好嗰啲我真係好想笑,其他國家大把女好過大陸妹啦,淨係日本妹都屌打大陸妹10條街啦,你話大陸妹溫柔,日本妹仲溫柔呀煮飯又好食,結咗婚本護照又勁,你娶大陸妹有居中權啦,即係如果你隻腳唔踏出一步呢去吓其他國家呢係都要上大陸嘅話呢冇人阻止到你,世界咁大得中國咩屌
你盲左? 我話彈個唔好娶大陸妹出黎既建議唔緊要
唔娶唔屌大陸妹先叫正常 屌得落?

我係話你on9 覺得其他國家既女都會受港仔
你用你身邊個d人 受你影響(介紹? 講佢聽方法? 教佢溝日本妹?)
做例子都on撚9 個個港仔都咁多人幫佢去溝其他國家d女?
定你想幫成個連登仔 去識日本妹
你肯 一定大把人排隊搵你
你身邊幾多朋友溝到日本妹呀 有無一百個呀?

用自己個小小人做例子 同香港男仔去比
有咩數據支撐到?

我想講唔係香港男仔唔去識其他國家女仔 係好撚難呀
台灣都算共同文化多興趣一樣溝通到台妹又正
但有台灣女友既港仔 常見咩?

btw 港女好差咩? 生多個正宗香港人唔好咩
就係有香港男仔唔鍾意本地女仔㗎啦,但係個重點係走去溝大陸妹好撚戇鳩,難唔難係你實唔實行嘅啫,你覺得難咪溝番香港女仔囉,唔係話唔想幫你,你想我點幫你
本身香港嘅政治環境已經咁差啦嚟,你緊去台灣啦,溝外國女仔嘅好處就係順便移民呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞