你可以唔揀港女,但係你唔好撚娶大陸妹

570 回覆
4663 Like 272 Dislike
我認 咁點
港女唔俾溝唔俾屌
唯有向大陸妹出手
要怪就怪港女啦
港女世一,台妹銀河一,架妹宙一
我溝日本妹㗎嘛,梗係溝唔到大陸妹
幾個鐘有幾耐啊飛日本
日本妹 台妹咁好
港男都去搵大陸妹
係因為得大陸妹先肯要港男咋
仲要係貪錢 唔係真心鍾意啲港男
我娶有錢日本妹
而家連登真係好多5毛喎,屌話咩大陸妹先正痴撚線
揀日本妹都唔揀大陸妹啦,係咪痴撚線㗎
上升緊但仲係少過港男娶大陸妹好多
努力下,你都可以
唔好怪你自己?
唔係講緊能力上
通常去溝大陸妹嗰班呢真係無料所以先溝大陸妹,我身邊啲香港朋友全部都歐美讀書,有料嗰班唔係娶鬼妹就娶台灣日本妹,垃圾唔識英文外語咪娶大陸妹啦
班大陸妹個個都俾支共洗左腦咁..
公司成日有內派支派女同事...
有唔少都又靚又身材好..但人工味好重..
雖然人工味重..但都勁多男厹同事痴埋去..
但只要講兩句..話東北原本係韓國近親..
維吾爾係夾硬搶返黎既...
共產黨很嗰一百年歷史點算得上係台灣既主權國..
西藏同香港所謂既一國兩制都係笑話..
啲支那女會即刻著哂咁還火...開口埋口都係民族感情..
真係講多兩句都覺口臭...係得班厹先會俾下體指揮腦袋
你中資公司?
有兩個親戚同鬼妹拍拖 父母質素都有影響
結到婚果位 父母開明 講到明仔大要放手 搞唔搞婚禮 生唔生仔 全部由情侶話事 女方會去示威遊行 支持動保環保 男方老母講呢個女仔令佢地學到好多新野 好感激遇到佢

另一家藍屍 知道仔溝到鬼妹就好威光宗耀祖 成日做埋d無謂野挑機未來新抱 我外人睇都懢尬 男方黃但係懦弱覺得父母湊大佢都唔易 希望女方忍讓 最後散左
以前係...做左十年中資
中資啲福利好好...但啲文化好難頂...
福利好在成日有唔同名目既補貼...
平均個個月多幾千補貼...
但階級文化重到不得了...有做過英資美資...
英資美資啲老細可以同佢地講笑..直接叫佢地個名..
中資階級好重...同級就叫同級下級就叫全名(勁老土..好唔慣)..
上級就要開口埋口都叫乜總乜經理...唔可以叫全名...
同埋唔可以跨級匯報工作上面既野...仲官僚同公墓員...
仲有好多奇怪既文化..但唔係呢個post主題..有興趣就另外開post講..
係,所以只係陳述數字上升緊

而獲發「無結婚紀錄證明書」既數字則非常相近

推論新一代港男港女,選擇「內地人」為配偶既人係非常相近。

因大部份新娘為「內地人」嘅個案,都唔係第一次結婚。可以係廢老搵工人,可以係假結婚。
你去開,我去睇
工作環境中見識過啲大陸女人為左張香港身份證願意比輕度弱智既中出
當然黎左香港生仔之後就即刻離婚仲借個遺傳咗老豆既仔黎搶埋間公屋
香港真係好多白卡仔娶大陸妹
佢哋以為啲大陸妹對佢溫柔真係真心為佢哋好,都痴撚線,條J插入支那閪,啲仔永遠都有支那血統,我係佢啲仔女就慘啦,一出世個老母連港語都講唔正
你可以唔揀港男 但唔該你唔好嫁俾大陸仔
https://lih.kg/2466130
唔講歐美..
淨係同樣係亞洲既越南泰國...
或者台灣日本...度度都好過大陸妹
中出即
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞