乜撚野電競呀,打機就打機啦

287 回覆
1723 Like 88 Dislike
講咁撚多野做咩,香港人最唔抵得有人用一d非傳統的方式上位,youtuber又屌twitch開sub又屌,運動員又要睇唔起,而家見人地電競有得發圍又要打壓

總之我的興趣先係興趣,我唔鍾意的活動就係浪費人生,賺錢方法都要問過我先,我唔鍾意的就係旁門左道

你唔係依家先知?
英文原意個sport就唔撚係真係解做運動個個運動?
電子競技無咩問題 但真係唔算叫做運動 但為免跟車太貼 都係睇下有無曲解sport呢個字嘅解釋先
講咁撚多野做咩,香港人最唔抵得有人用一d非傳統的方式上位,youtuber又屌twitch開sub又屌,運動員又要睇唔起,而家見人地電競有得發圍又要打壓

總之我的興趣先係興趣,我唔鍾意的活動就係浪費人生,賺錢方法都要問過我先,我唔鍾意的就係旁門左道

好似有少少off topic

睇個標題 只係笑緊個名
唔係講緊個活動本身

自己先入唯主diu 9人

你睇下回覆先啦
咩人先人為主屌9人先
豬肉佬就豬肉佬喇 乜撚野肉類分割員

外國好似有呢個major 讀
屌!
我覺得運動同體育係兩種概念
只要係公平競爭就係運動,體育就係身體上要有訓練,所以學校係上體育堂,唔係運動堂
只要公平既遊戲都可以叫運動
所以esport係sport嘅一種

呢個真,睇下咁多正評就知
毒撚不嬲中意將自己柒行合理化,美化
運動所指嘅其實好廣泛
動腦都係一種運動,有公平準則進行賽事就係競賽/競技

頭兩句講運動 第三句講競技
想混淆視聽
電妓就真
樓主on9 此po已完
話咁快就被人抄橋啦
陰莖
忍唔住笑左出黎
嗱,本身電子競技就冇咩問題
但千祈唔好提英雄聯盟呢個on9 game
你老母,你想拎電子競技個名黎打飛機
至少都係有技術含量先啦 (好似CSGO)起碼展示到鬥智鬥力
英雄聯盟由頭到尾都係跟仆街ROIT嘅趨勢去玩
佢想邊隻勁就buff邊隻
你娘親,依家係鬥版本適應度定技術啊?
btw,想做電競不如返屋企打飛機啦

成件事根本就係一個新商業活動

點睇體操禁止太勁既高難度動作
游泳禁止潛泳超過15米

呢個都唔同層面,體操同游泳係keep 住禁止(好似似為左保護選手?)
差別係自己選擇嘅難度動作
但LOL係佢on9不停改版本
你main某種角佢可以幫你buff到上天,下次幫你改到屎咁
對你公唔公平先?所以根本係玩版本適應度唔係一種公平競技

Jer住lol把鬼咩

我同你講電競,世界賽。你會諗到咩先?唔會係爐石,csgo同rainbow six下話
要做比較一定係要拎多人熟嘅講

buff唔buff英 其實真係影響公平性?
如果玩死一隻英上到菁英 甚至入到世界賽 人地ban你英又叫唔公平?
潛泳就係有選手泳到超過50米 大大領先其他人,往後先促成呢個規則,咁又係唔係對個位選手唔公平?
會不斷咁破到運動既世界記錄,係因為器材,裝備,訓練系統有改善。對冇錢既運動員,又係唔係公平競技?
LOL改版係on9,隻英太勁又nerf,隻英太廢又buff,仲要有啲英永遠出唔到世界賽。我就未玩過csgo比賽,但係咪每枝槍都有人用? 永遠唔改版,永遠唔出新槍?

巴打其實你明唔明個問題係邊?
電競最大既問題係個波動性太大,而果種波動性唔係player或者奧委會可以決定到
的而且確,其他運動都有trend,但係個trend唔會變得咁快,好似而家好難見到列基美加度素呢d球員,或者442式微,呢d trend都要起碼十年去轉變,而唔係幾個月變一次
仲有呢d轉變係整個球壇生態去決定,係因為球壇大部分人都覺得442唔好用,所以比人淘汰,而唔係由遊戲廠商鍾意buff就buff,nerf就nerf
一種競技既工具有連奧委會都決定唔到既巨大波動,談何申奧,好多時電競選手都要比遊戲廠商揸頸就命
一句講哂,運動公平性可以因為生態改變,若因為運動圈內大部分人都覺得列基美唔岩用,咁呢類型球員被淘汰都唔可以怨天由人,不過如果而家fifa冇啦啦話所有足球重一倍,你諗下打長傳急攻既球隊會有咩反應,而家電競生態就係好多時候比件進行競技既工具主宰
參加大型音競比賽

成件事根本就係一個新商業活動

點睇體操禁止太勁既高難度動作
游泳禁止潛泳超過15米

呢個都唔同層面,體操同游泳係keep 住禁止(好似似為左保護選手?)
差別係自己選擇嘅難度動作
但LOL係佢on9不停改版本
你main某種角佢可以幫你buff到上天,下次幫你改到屎咁
對你公唔公平先?所以根本係玩版本適應度唔係一種公平競技

Jer住lol把鬼咩

我同你講電競,世界賽。你會諗到咩先?唔會係爐石,csgo同rainbow six下話
要做比較一定係要拎多人熟嘅講

buff唔buff英 其實真係影響公平性?
如果玩死一隻英上到菁英 甚至入到世界賽 人地ban你英又叫唔公平?
潛泳就係有選手泳到超過50米 大大領先其他人,往後先促成呢個規則,咁又係唔係對個位選手唔公平?
會不斷咁破到運動既世界記錄,係因為器材,裝備,訓練系統有改善。對冇錢既運動員,又係唔係公平競技?
LOL改版係on9,隻英太勁又nerf,隻英太廢又buff,仲要有啲英永遠出唔到世界賽。我就未玩過csgo比賽,但係咪每枝槍都有人用? 永遠唔改版,永遠唔出新槍?

巴打其實你明唔明個問題係邊?
電競最大既問題係個波動性太大,而果種波動性唔係player或者奧委會可以決定到
的而且確,其他運動都有trend,但係個trend唔會變得咁快,好似而家好難見到列基美加度素呢d球員,或者442式微,呢d trend都要起碼十年去轉變,而唔係幾個月變一次
仲有呢d轉變係整個球壇生態去決定,係因為球壇大部分人都覺得442唔好用,所以比人淘汰,而唔係由遊戲廠商鍾意buff就buff,nerf就nerf
一種競技既工具有連奧委會都決定唔到既巨大波動,談何申奧,好多時電競選手都要比遊戲廠商揸頸就命
一句講哂,運動公平性可以因為生態改變,若因為運動圈內大部分人都覺得列基美唔岩用,咁呢類型球員被淘汰都唔可以怨天由人,不過如果而家fifa冇啦啦話所有足球重一倍,你諗下打長傳急攻既球隊會有咩反應,而家電競生態就係好多時候比件進行競技既工具主宰

阿媽 我唔係打機呀 我電競緊乍

星期六果陣睇體育世界 冇啦啦講電競
你想帶出D 咩呢?
電子競技依個名有咩問題?

我都唔明樓主想帶出咩

Agree
人地鐘意做自己野都唔批准 全香港做乜都關連登仔事 咩都批評唔滿意
你想帶出D 咩呢?
電子競技依個名有咩問題?

我都唔明樓主想帶出咩

gag post 都要諗帶出咩係咪戇鳩
見到人地運動撚付出努力 又型又溝到女
dLOL撚就想夾硬自己既興趣話係運動

真。打比賽果D 付出既努力絕對唔小

你唔係依家先知?

之後就幫外國打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞