乜撚野電競呀,打機就打機啦

287 回覆
1723 Like 88 Dislike
電競本質上同其他文化產業都係差唔多,有觀眾想睇一班人base on一個特定環境競爭,如果係profitable就自然會有人投資,有人出錢就自然有人會去做選手。
而家啲人睇電競選手其實同百幾年前啲人睇運動員一樣姐 有正經工唔返去做埋啲冇前途嘅野

利申: 支持esports
電莖嘅野,唔改個懶grand嘅名點吸錢丫,包裝嘅野係咁
樓主好波
支持音樂比賽叫音競
電競本質上同其他文化產業都係差唔多,有觀眾想睇一班人base on一個特定環境競爭,如果係profitable就自然會有人投資,有人出錢就自然有人會去做選手。
而家啲人睇電競選手其實同百幾年前啲人睇運動員一樣姐 有正經工唔返去做埋啲冇前途嘅野

利申: 支持esports

但呢啲電腦遊戲可唔可以好似音樂同運動咁last咁耐同興咁耐先?
有本錢經歷時間洗禮?
唔好講特別某隻game 例如lol
淨係講電腦遊戲本身都出現左唔耐啦
以前好興既靈劍江湖而家仲存唔存在?
講緊都係十零年
搞音競既比利
咪叫音競比利

哈哈哈
電莖,莖!
搞音競既比利
咪叫音競比利

哈哈哈

哈哈哈
咁ps move, wii, vr 算唔算?
如果cs用vr玩 咁計唔計?
負評
打機可以係競技冇容置疑
係咪運動可以相榷
我就覺得可以係,運動未必一定要求所謂physical 運動量
Mind sport 都係運動
即係我唔反對捉棋係運動
咁冇理由打機就唔係
真係好撚低質
嗱,本身電子競技就冇咩問題
但千祈唔好提英雄聯盟呢個on9 game
你老母,你想拎電子競技個名黎打飛機
至少都係有技術含量先啦 (好似CSGO)起碼展示到鬥智鬥力
英雄聯盟由頭到尾都係跟仆街ROIT嘅趨勢去玩
佢想邊隻勁就buff邊隻
你娘親,依家係鬥版本適應度定技術啊?
btw,想做電競不如返屋企打飛機啦

成件事根本就係一個新商業活動

點睇體操禁止太勁既高難度動作
游泳禁止潛泳超過15米

禁上太高難度係怕運動員為動作高分傷到自己身體
而潛泳同游泳係兩回事黎
唔限制潛泳距離既話 所有項目既最快速度就係考泳手既潛泳速度 而唔係某種泳式既速度

點解自由式都要限制潛泳15米?

水底下阻力細

自由式正確叫捷泳

游泳禁止潛泳超過15米

呢個都唔同層面,體操同游泳係keep 住禁止(好似似為左保護選手?)
差別係自己選擇嘅難度動作
但LOL係佢on9不停改版本
你main某種角佢可以幫你buff到上天,下次幫你改到屎咁
對你公唔公平先?所以根本係玩版本適應度唔係一種公平競技

如果你淨係識玩一隻角色
咁就收皮啦
你會唔會理解錯左公平既意思

游泳禁止潛泳超過15米

而潛泳同游泳係兩回事黎
唔限制潛泳距離既話 所有項目既最快速度就係考泳手既潛泳速度 而唔係某種泳式既速度

水底下阻力細

自由式正確叫捷泳

所以咪問點解自由式要限制潛泳15米囉

自由式競賽的規則幾乎沒有任何限制。大多數游泳員在自由式比賽時選擇使用捷泳,因其是阻力小、速度均勻、快速的游泳姿勢。外界人士經常把「自由式」與「捷泳」混淆,自由式的意思是參賽者可以使用「任何姿勢」。from wiki

我又唔同意wo
講到全世界既人都可以打到職業水平咁勁....
講真有幾多人可以操控到職業水平
適應度其實都係一種實力ar...SKT咁多個版本咪一樣係咁勁
同埋, 就算同一個陣容比唔同隊打都會唔同啦 你識下SKT既陣比HKES用 所以冇可能話無技術成份
辣殺廢青打機當運動
評分:8/10
駁唔到 平時都叫開打機 最多咪叫職業打機囉 電咩競
駁唔到 平時都叫開打機 最多咪叫職業打機囉 電咩競

yes
同老母講電競,佢都唔知你up乜,可能問返你係咪電單車競賽
同佢講職業打機就即刻明晒
打交就打交啦, 乜撚野MMA
認真聽過有人話莖字係讀亨,唔係徑

快樂同音樂都兩個音啦
係咪唔可以一個字有兩個讀音啊

http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/search.php?q=%B2%F4

On9 條友好似小學雞咁 連一個字有唔同讀音都要靠人講先知 屌你老母係咪弱智架

游泳禁止潛泳超過15米

而潛泳同游泳係兩回事黎

水底下阻力細

自由式正確叫捷泳

所以咪問點解自由式要限制潛泳15米囉

自由式競賽的規則幾乎沒有任何限制。大多數游泳員在自由式比賽時選擇使用捷泳,因其是阻力小、速度均勻、快速的游泳姿勢。外界人士經常把「自由式」與「捷泳」混淆,自由式的意思是參賽者可以使用「任何姿勢」。from wiki

任何泳姿唔等於第二種技術
潛泳並唔算泳姿一種
你係咪唔識游水
負評
打機可以係競技冇容置疑
係咪運動可以相榷
我就覺得可以係,運動未必一定要求所謂physical 運動量
即係我唔反對捉棋係運動
咁冇理由打機就唔係

冇乜追post 求其搵個負評覆

樓主只係笑9個名
唔係講緊活動本質
個個都係到真心
知唔知咩叫派下膠

樓主仲要冇覆過之下 諗咁多野
就咁睇 都係笑下個明

唔明點解會諗到個活動係負面

見個名咁得意 都係笑下叫音競

唔通人地個名叫呀偉 你笑人叫偉哥佢就真係好撚堅咩
負評
打機可以係競技冇容置疑
係咪運動可以相榷
即係我唔反對捉棋係運動
咁冇理由打機就唔係

冇乜追post 求其搵個負評覆

樓主只係笑9個名
唔係講緊活動本質
個個都係到真心
知唔知咩叫派下膠

樓主仲要冇覆過之下 諗咁多野
就咁睇 都係笑下個

唔明點解會諗到個活動係負面

見個名咁得意 都係笑下叫音競

唔通人地個名叫呀偉 你笑人叫偉哥佢就真係好撚堅咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞