乜撚野電競呀,打機就打機啦

287 回覆
1723 Like 88 Dislike
見到人地運動撚付出努力 又型又溝到女
dLOL撚就想夾硬自己既興趣話係運動
其實電子競技根本只係商業比賽
運動最明顯嘅突性係有一個標準去做評分
而電子競技太空泛
射擊,戰略,咩都有但都係用咗電子競技去講
所以冇統一嘅方式去講

至少係2017年或之前
電子競技其實就係商業活動
其實e-sports 呢樣野出現左10年都有 做乜今時今日仲拗緊到底係咪競技/運動

人地一開始係用英文,sport又可以譯做競技/運動
而且
運動嘅定義份入面幾種
有一些具有競技特點,缺乏身體運動的活動也被認為屬於運動,如腦力運動(mind sport)。國際奧林匹克委員會將國際象棋和橋牌都認定為是「真正的」體育運動
電莖
電競依個名確實冇乜問題既
競技都係純粹比賽較量技術既性質姐
但講到電競運動 我想講好耐
唔該你班毒撚收一收皮啦
日日困係屋企開住部冷氣
對住部電腦郁下隻手㩒下啲制就當做運動?
咁啲辦公室OL文員仔都叫運動員啦
玩下遊戲就想同運動員個名睇齊
笑大人個口咩 唔好同我講做電競選手要做健能阿
係就係競技 但唔會係運動
唔該你班毒撚收一收皮啦
日日困係屋企開住部冷氣

桌球
用中國人思想諗外國野
唔怪得你地原地踏步
唔該你班毒撚收一收皮啦
日日困係屋企開住部冷氣

捉棋都好似係運動嘅一種
運動所指嘅其實好廣泛
動腦都係一種運動,有公平準則進行賽事就係競賽/競技
咁飛標賽馬賽車(除左單車)都唔可以叫運動
電競ok 但絕對唔係運動
Ho ball

唔好睇少賽馬賽車嘅體能
又有得睇自命開明嘅連登仔事實係幾保守

唔好睇少賽馬賽車嘅體能

用體能計。。。連仔打飛機應該奧運級
用中國人思想諗外國野
唔怪得你地原地踏步

然後停留原地之後又笑返自己中國人
其實電子競技根本只係商業比賽
運動最明顯嘅突性係有一個標準去做評分
而電子競技太空泛
射擊,戰略,咩都有但都係用咗電子競技去講
所以冇統一嘅方式去講

至少係2017年或之前
電子競技其實就係商業活動

有咩比賽唔係商業比賽其實?
運動都可以好空泛
足球籃球體操游泳騎術 都係以「運動」歸類
佢地冇標準評分/結果咩,定係佢地全部都有統一既方式去決定賽果?

電子競技太空泛?
每隻game都有特定既評分/決定賽果既準則
其實e-sports 呢樣野出現左10年都有 做乜今時今日仲拗緊到底係咪競技/運動

競技就一定係,至於運動就拗到2046

其實外國有冇人好似我地咁不停拗e-sports 點解係sports 呢

咁捉棋算唔算運動

冇記錯捉棋都算係運動 wiki有講

所以呢點就俾人捉
如果我電腦玩捉棋點解唔係運動?

根本就啲人自己話係運動佢就係運動

blue ball 撚都話自己運動啦

收嗲啦傻閪波台狗
我今日有打機 我做左運動喇 我好健康
嗱,本身電子競技就冇咩問題
但千祈唔好提英雄聯盟呢個on9 game
你老母,你想拎電子競技個名黎打飛機
至少都係有技術含量先啦 (好似CSGO)起碼展示到鬥智鬥力
英雄聯盟由頭到尾都係跟仆街ROIT嘅趨勢去玩
佢想邊隻勁就buff邊隻
你娘親,依家係鬥版本適應度定技術啊?
btw,想做電競不如返屋企打飛機啦

Csgo

rainbow six面前,csgo係比小朋友玩

Battefield 係咪撚狗咁撚rainbow six?
兩樣野都唔同類型嘅遊戲 邊有得比?
見到人地運動撚付出努力 又型又溝到女
dLOL撚就想夾硬自己既興趣話係運動

人地lol毒撚都有女屌
仲要玩cosplay口爆屌屎眼
樓主
電莖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞