[Capsule] Nespresso 用家交流(7)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
邊到睇?
頭先試左粒
比想像中好既
有after taste
加上少少果酸味我覺得唔錯
不過個capsule造工真係好差
放入部機係有少少唔岩位
個膠capsule 真係麻麻哋
可能為咗要bio degradable
但攪到出水果下真係唔夠力
真係驚佢整壞部機
有人收咁好?我都想放左佢換...
想問新機好唔好用,我都用緊gran lattissima,但個奶壺出奶有時好似有問題咁,狂噴但冇奶出,一時得一時唔得,睇心情咁
Btw八卦一問邊度放機,大概放幾錢左右呀~硬係覺得好難放機咁,小弟唔識嘢
原來可以用Nespresso機沖
試下唔好用凍奶 我之前都係咁
Lm
都係Carousell放咋,上年疫情wfh買,先玩咗一年,仲有一年保養,所以大概半價放咗
無保就再平d應該都走到嘅
我都係嫌個奶壺麻鬼煩先放成日都要拆黎洗
so far都幾滿意
有好多個唔同recipe揀,我呢d弱智都沖到幾好飲
熱啡真係夠熱
冰啡又真係夠凍(其實有一半係為咗飲冰啡先買佢)
仲要送埋view mug好抵玩
所以pre heat完先慢慢拎鮮奶capsule同杯出黎就啱啱好買啦買啦
想問你撳咗一個制,例如latte, 佢係咪會instruct 你落幾多奶?
正呀頂級版
不銹鋼真係好靚仔,可惜我懶得拉花

ching點解寧願downgrade都想換機?
無錯
仲要佢送嗰隻杯個耳仔就係啱啱落奶既份量
好細心
方便又準確
最緊要人懶唔想洗多隻杯/奶壺

以前用lattissima one話就話可以按個人喜好加幾多奶都得
但變相次次落唔同份量,又硬係覺得沖唔到街買個隻味
或者可能係我個人廢
咦啫係例如沖cap/latte/mocha/咩都好,你都係落一樣份量嘅奶,但佢會出唔同份量嘅咖啡?

好想買
你未上市已經係咁推
仲以為你會即刻搶購
無錯
仲要佢送嗰隻杯個耳仔就係啱啱落奶既份量
好細心
方便又準確
最緊要人懶唔想洗多隻杯/奶壺

以前用lattissima one話就話可以按個人喜好加幾多奶都得
但變相次次落唔同份量,又硬係覺得沖唔到街買個隻味
或者可能係我個人廢
咦啫係例如沖cap/latte/mocha/咩都好,你都係落一樣份量嘅奶,但佢會出唔同份量嘅咖啡?

好想買
唔明你
https://www.nespresso.com/shared_res/manuals/atelier-k2/8020003706-01_Nespresso_K2_leaflet_recettes_BD.pdf
你睇完唔明再問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞