[Capsule] Nespresso 用家交流(7)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
好的 感謝
今晚返去試下先
Push
岩岩先發現呢個post係負評緊
而家個回收真係唔想再同佢玩
9月頭拎咗啲cap去element, 順便買cap, 拎咗2百幾粒
搞到今日都未入到...
email 去問佢, 佢話仲要check
果日去佢下就放咗啲回收cap落去個櫃度, 又冇mark低名, 都唔知佢點check...

同埋想問, 係30一個印, 定一次回收一個印??
搞咁多先得$10
唔鬼再玩算
我上次拎左300粒俾佢回收... 佢都係一野倒晒d cap落去個櫃度, 無mark名

之後試飲&買cap變左第二個人serve... 咁就無左件事

算la 個10蚊
想問下各位平時會唔會一次過沖兩粒?岩岩入手左部機 覺得個量有d唔夠, 本身諗住espresso溝水咁飲, 溝完個味唔太夠利申 想沖番Pacific coffee果種americano
出面americano好似用2 shots?
我都係唔夠喉(另加去貨唔夠入貨快...),所以double shot
Double ristretto
加200ml左右既水
個人recipe
有冇人覺得新出嗰隻雲石黑色限量版好正
好似仲好飲過平時嗰啲咁
不過成$67條真係有啲貴
我覺但好貴,飲返紅色算
部機幾千蚊買返嚟
每杯貴多2蚊如果覺得好飲啲點解唔對自己好啲

利申未飲過,不過你地推薦我就買嚟試下
紅色=Napoli?
我都覺得Napoli最抵飲又夠濃
NEScafe 果部係咪好雞
見仁見智啦

飲開3合1 ,Starfuck 嗰類咖啡既人應該會鍾意
你用甚麼濃度既CAPSULE?
濃度9啊 不過沖兩粒感覺好好多
係驚太多咖啡因
還好啦
真係要計呢啲
成年人每日上限應該係4粒capsule
唔好意思,新手一問 。
前排部機開始出咗幾滴咖啡就會停咗,發現粒capsule同之前用嗰啲有分別,左邊係出幾滴嗰個。有冇人試過咁呀?咁會唔會有得整呢?
Atelier新入手 好多功能都唔係好識用
建議你打去問問cs
想問Nespresso Vertuo 有咩分別?
香港好似唔見有
香港未有
不過早排做咗佢份問卷有問關於Vertuo
我估可能香港就出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞