[Capsule] Nespresso 用家交流(7)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
我訓會員都買到
而家唔使金/白金都得
唔知佢程式問題定改左
新會員
想問點解唔買 全自動即磨機
要買膠囊機
懶已經係最大嘅原因
全自動平極都要3-4千

另外玩capsule每杯都可以換口味

唔怕一款豆飲到悶

最緊要係部機太大
我諗好多人屋企都冇位放
Nespresso d機都可以幾千蚊
就係全自動/nespresso 諗緊買邊種好
4288買到nespresso 部旗艦機喇

呢個價全自動靚極有限

其實係睇你多唔多人飲
擺放空間
清豆快唔快
勤唔勤洗機

Ok既咪全自動機
4千幾只買到最入門 既即磨機, 靚既起碼預一萬左右
同埋全自動即磨機 ,都要定期洗同清格
全自動機冇你想像中咁方便, 通常都係餐廳用多, 要搵人 keep 住 maintain, 同 capsule 機差唔多完全零 maintain 差好遠

屋企想玩豆沖 espresso, 半自動+磨豆機係最實際
有冇人用有用呢個訂購計劃?
https://www.nespresso.com/hk/zh/coffee-subscription-box#/

其實係咪即係每兩個月俾168佢跟住佢俾啲分我用黎買嘢 好似冇咩so
英國果種subscription係每個月俾舊錢當供機
果筆錢又俾番你任洗 買多部機又得
維番起其實係送左部機你用

香港依隻除左佢想hold住你舊錢之外
完全睇唔到有咩so
你唔講都唔知佢有啲咁嘅服務

不過我幫襯HKTVmall 買capsule 都好過呢個plan啦
就咁睇係用來168買價值178的積分,5%off都無
香港nespresso marketing係咪請佢地返黎出屎橋撚客
沒有最屎,只有更屎
買咗條Vertuo Il Caffe 發現包裝上面印咗香港雀巢資料 唔知係唔係代表會引入vertuo
不過其他味又冇印喎 唔通只係copy & paste之前限量版包裝 諗多咗

我一個人半磅手沖豆都要大半個月先清到

意式豆我見好多都講緊一磅/500g一包
一個人難搞
我買掛耳 幾包都飲好耐, 買豆除非一日飲幾杯 唔係啲豆走曬味浪費左
睇完以上意見 應該買膠囊機穩陣
一買就買最不銹剛個部啦
一步到位 又夠靚仔
香港酒店會用Vertuo, not for retail market
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞