[Capsule] Nespresso 用家交流(7)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
奶 泡機 aeroccino 3 定 4 好?
有新買新係不變真理
Atelier Jselect網上買2369值唔值得入手?
4有兩隻foam 可以揀
同埋倒出黎有個咀 方便倒d
新手加入
Nespresso pixie

想問邊種Capsule岩自己口味,係未一般用Espressos 試?
去Nespresso問店員,non peak hour可以比你慢慢試,black coffee 好飲唔代表加奶好飲,好似Arppegio 加奶好過齋飲
Thx
試左新黑。

似紫色隻味。 但滑d
新手想請教下
想買capsule喺圓方自取 但係佢得九龍塘同ifc揀 係咪正常
自取就不如walkin啦, 冇分別
凍飲你地點沖?

跟住instruction 寫放杯冰接住啲啡
啲creme 一掂到冰就一舊舊咁好似有啲固態
覺得有啲奇怪
試過整一杯有奶嘅冰落去就好少少
新手想買部機放屋企
上官網見
Essenza Mini 連黑色 Aeroccino3 及禮品卡套裝 $1406
Essenza Mini 咖啡機連 Aeroccino3 套裝 $1488
有禮品卡套裝仲平過冇包有冇伏?
我見張禮品卡係subscription plan, 有冇得用完頭兩個月就cancel?
Essenza Mini幾好既
Aeroccino3就睇你平時飲咩多,需唔需要
禮品卡套裝 有師兄話係香港無咩用
打奶有用呀 多數會加奶飲
我係想知張禮品卡有冇D魔鬼條款 例如一申請就一年 唔俾cut個D
因為我諗唔明點解送張卡俾你仲平D
關於aeroccino 4 用法問題

想問下用熱奶mode 整熱奶係未唔洗拎走個打泡圈?
同埋落奶落到mike 個位可唔可以用打泡mode?
打泡圈咩 mode 都唔洗拆。不過,個人偏好純加熱啲奶時我會拆走

我估你講緊Max Milk?記得唔好揀Macchiato mode,Normal 果個應該都可以但要蓋好
Nespresso Atelier 打奶唔係幾夠泡

有無人有呢個問題
會唔會用錯牛奶啊
你用全脂定脫脂奶,定燕麥奶果類
全部都會有分別
用原味子母奶
原味子母奶 用黎加Roma飲
揀d脂肪高d,full cream milk打,啲泡先靚
我都係用Atelier試過好多唔同牌子,你每隻奶都試先知邊隻啱心水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞