[Capsule] Nespresso 用家交流(7)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
係啦。。。 一粒真係唔夠
新個2款大家有無咩comment
尋日去門市佢話新出sell我買
但話兩款都無得試
另一隻係邊隻?
新嗰兩隻唔係講緊意式系列咩
Aged Sumatra,上年出過,頭先買BLUE MOUNTAIN時話今次返左300條喎
Aged Sumatra我幾鐘意
上次好快賣晒
Essenza mini 最近有冇做bundle優惠
奶啡襯唔襯呀
買左blue mountain加奶好飲
新手入坑喺凶宅買Lattissima One黑色F111即係舊款,依家做緊唔駛兩千好似好抵屌咁就屌咗

不過我係糖重要過奶嘅人
同埋佢話要用skim milk打泡會好啲但我至撚憎skim milk
用維記鮮奶同黑白超過溫奶試過實際上麻麻哋
前者唔滑後者唔香
反而新屎坑係咁沖唔同味Espresso 反而仲好飲,係好多嗰種
同埋Espresso 普遍好飲過Lungo

題外話上網訂咗新手kit加其他特別款差唔多二百粒成千蚊
同埋試埋Starfucks 加去埋MS買嚟試
但每次飲親都幾粒起跳
遲早骨質疏鬆
But anyway 點都好過三合一
見大家都係討論Nespresso多
有冇巴打有飲Dolce Gusto?
企鵝機?
算係
Starbucks 有冇邊隻好飲或者伏
暫時揀咗蘇門答臘同 Caffe Verona
想買多幾條免運費
Touch可以雪
One要每次洗
不過我極大多數都係飲Espresso
鍾意8度以上
Nespresso 原裝好飲啲如果係飲Espresso
加奶打奶就House Blend
不過飲落係好普通嘅咖啡
試過Starbucks嘅 Columbia Verona Sumatra 同House Blend
唔會再買,因為冇咩特別
Aeon 一田有賣Starbucks capsule
可以買條試試
廢事買成set返黎冇隻啱飲啦
對Lattissima 系列冇好感
洗奶盒諗起都煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞