[Capsule] Nespresso 用家交流(7)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
想飲有奶咖啡
Atelier定Creatista好?
Why not both?
Creatista 玩拉花
Atelier 可以咩都溝一餐
有冇試新果款limited味
試過 覺得幾正 好有層次
我想問Atelier同Creatista係咪打奶個時會加熱埋d奶?
係,用緊Atelier 覺得好正
但Creatista 整出黎啲奶應該會熱過Atelier.
thanks
係呀
因為佢哋係噴熱蒸氣打奶泡

而Atelier 另外可以唔噴氣齋攪泡
所以冷熱奶泡都整到
有,我都係WALKIN買
Barista值唔值得入手
為左十蚊要攪咁撚多野
本身唔多好濃度低帶酸個啲
但呢隻竟然唔錯
本身唔錯
但最近部atelier 同佢有部分功能重疊咗
搶咗唔少風頭
講cp值實係atelier 架
呢隻幾多度

APM 就開 原來兼容nespresso
5度,個staff建議沖lungo
元朗yoho 今月開
到時去試下
Nespresso Tradeshow will be held in Atrium, Tsuen Wan Plaza from 14/5 - 16/5, enjoy up to $300 discount for Lattissima One coffee machine. Discover more about our coffee there! T&C apply.

Nespresso將於五月十四日至十六日在荃灣廣場地下中庭舉行展銷會,現場購買Lattissima One咖啡機即享高達$300折扣優惠。歡迎閣下親臨選購咖啡機及咖啡粉囊!須受條款及細則約束。EN查詢/UN取消: 81011007

有興趣又錯過咗atelier 大特價既ching可以去碰下運氣喇
睇緊買creatista好定illy X7.1
有冇人知illy既話可唔可以用nes 既capsule?
梗係唔會互通啦

聽講佢個打奶要等一段時間先夠壓力
可以問吓sales

Creatista 好處係可以全自動打奶
illy呢部就全程要手動

呢到好似未有人分享過illy capsule 機
若果你買咗歡迎講下心得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞