[1月神作] Re:從零開始的異世界生活 第二季大結局 討論區 (26) 討論劇情超過動畫需四重加密 !!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
佢召過黎,做乜要佢清
巴打要罰重睇呀
成件事都係小丑搞出嚟點解佢要自己搞返掂啫
啲傷係真既,一黎心存僥倖想試下有冇機會見到多娜,二黎喺啲村民面前比墓所yeet出黎會令到跨越試煉既挑戰者(本來希望係486)攞彩
留意阿拉姆村長之前嗰句「我地好擔心你,因為挑戰試煉既領主都搞成咁」
求生既人就會入去,而家既Roswaal已經冇曬方向
迫486因為失去左太多人而reset
小丑係個round輪迴輸左,覺得再生存落都冇意義,所以唔清兔。

另外,小丑施放大雪而產生出大量魔力(mana),吸引大兔前來
佢唔知多兔會黎,Roswaal喂兔仔嗰集,大兔出現嗰集佢有句「哦,原來係咁完結的」,書上面寫既淨係「聖域會落雪」之類既野,因為如果係「用大雪黎引大兔過黎」佢唔會有咁既反應
因為我以為大雪係佢放
多兔係佢意料之外
上個輪回佢都有清一兩隻先停手
好啦我明啦
總之一有多兔就係佢嘅bad end
佢就會放棄等reset
二黎佢唔知486要死先可以「reset」,用自己做餌等486唔好未「reset」就死左
唔係有兔就bad end 對佢黎講應該係good end
佢只係跟隨書描述"聖域會落大雪"去做
就算聖域冇落雪 佢用佢既方法令聖域落雪就得
而落雪會引黎多兔 對小丑黎講係跟據書描述衍生出"正確既未來"
其實點佢都唔會清架啦
佢落大雪召大兔就係用黎考驗486二簡一,點會主動走去清兔
但佢明確知道用落大雪魔法係會出事,唔係點得出 要486 大宅、聖域 2簡1的考驗?

對佢黎講無論召左大兔又好定黑蛇定乜都無所謂,只要會出事、然後要486簡一邊黎救就OK
清兔仔係因為未講完野
福音書應該你講486會變成點? 只係佢想486變成點
佢唔知落雪會引到兔仔
佢認為落雪令村民質疑emt令emt崩潰 同時係對486既考驗
以我理解 小丑為左考驗486而做既就係派殺手去大宅
呢樣應該唔係跟書做 係令486要係聖域(emt)同大宅2選1
二黎喺啲村民面前比墓所yeet出黎會令到跨越試煉既挑戰者(本來希望係486)攞彩
奧托,對不起,我不知道你在說什麼
係會keep住update
所以佢做晒本書寫既野 本書又燒左就變左廢人
呢層或者要小說黨答,但我估係
而真個本應該都係咁,會不斷記錄所有發生的事 包括呢條線再行落去會點樣樣的未來(估佢可以睇到未來的理據係第3試煉)

但應該因為486 的能力,486應該可以CREATE新的世界線出黎,而呢種未知就係多娜追求的、想知道的野,呢樣應該係多娜鍾意佢的其中一點
佢認為落雪令村民質疑emt令emt崩潰

呢一點就真係諗漏左
鬼佬口味不嬲唔同亞洲人
之前惡玉同盾之勇者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞