[1月神作] Re:從零開始的異世界生活 第二季大結局 討論區 (26) 討論劇情超過動畫需四重加密 !!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
上呀
但打戲要揾下外援好啲
有雷姆嘅
有祈!!!!!!呀!!!!!!!
迴光返照得唔得
估一手有神秘嘉賓松岡
好似兩年前咁
一次過做5 6章
做完6章完嘅話一定被動畫黨屌到飛起
AnimeJapan 2019
就公佈第二季同埋第二套OVA再加第一套OVA嘅blu-ray
咁所以我係非常之肯定下個禮拜應該係公佈新嘢嘅
而且我發覺今日未公佈之前佢係冇寫到re0係會參加aj嘅
今日先公佈我懷疑都係有啲特別
與以往嘅公佈方式animejapan通常公佈新動畫
所以第三季真係好有機會
係就好
真係要趁個氣勢係到繼續去,況且又唔係冇內容
爆完小說永恆契約篇,其實動畫都好有心機,幾乎展示到99%小說的內容,小說動畫雙修補足晒內容同畫面上的互動,黎緊最後一集應該會好

cm都有人call劍鬼外傳同第三季
小林都好忙喎完咗之後即刻走去sega嗰邊講手遊
FYI re0自2016年開始(連第一季都未開播)就每年都有參加AnimeJapan
未公佈事先消息,同會唔會真係有第三季感覺上唔係太有直接關係
但我同意如果要公佈製作決定,一定係今次㗎喇

反而我嘅睇法係呢一年裡面用re0個ip整嘅game比起以前都嚟得多同規模大,好難想像佢哋今次又會好似2016年咁放置play呢個ip
6章咁吊引,直接52集做埋7得長月比d掙扎啦
唔通
ip???
intellectual property 智識產權
日本人用IP呢個term的時候通常係指該創作所衍生的整套生意 (如果正確英文的話應該會用franchise吧)
中文你可以代入 "系列"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞