[1月神作] Re:從零開始的異世界生活 第二季大結局 討論區 (26) 討論劇情超過動畫需四重加密 !!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
最大問題好似係無翻譯
差D喊JA,一想喊即禁住
好想睇又唔想咁快完
我想問各位巴打呢買開re0嘅公仔呢無論係pvc呀定還是其他公司你哋係點樣防潮㗎?
會放心
完咗 轉開小說集中討論區
有啊 不過睇原文都睇啦對白同動畫差唔多
都唔係,好似多左D動畫入面無的劇情,我估應該係小說劇情黎掛

我記得個陣睇到第8集(?),好似第1試煉後第1次死之前 去羅茲房傾計,
486問羅茲 關於BEATRICE 有乜同佢講之類
羅茲反問番486係試煉入面見到D乜

486個陣重封住左同魔女見面的記憶,所以答無,然後羅茲又話咁無野講

呢段動畫應該係無
兩邊都開啦好似巨人嗰邊咁啦
小說十動畫區啦
我開始喺個腦度想像下究竟禮拜三會係點樣編排,因為話說我都睇咗小說少少同埋都知啲劇情,而且我仲想像到好用啲咩配樂,希望係我想像嘅咁樣啦,咁我而家就唔講住費事劇透
魔獸決戰嘅配樂應該唔會用曬全首,可能用中間嗰部分,中間部分啱曬鬥嘅時候嘅氣氛
我咁樣諗法搞到我就嚟可以入re0協會幫手將小說改編成動畫諗橋
...

劍鬼外傳
係多咗少少既但動畫有既話漫畫都有
好鍾意呢PAIR
劍鬼戀歌動畫化嘅先兆?!
可能真係
佢哋整gamd嘅話成本冇咁高
抽唔到
喺第二季完之後出劍鬼戀歌真係冇更加好嘅時機,希望真係可以實現啦
btw先代劍聖賣膠嘅潛力都唔係話冇
我強烈建議bandai出一個魔女景品系列或者魔女大罪司教景品系列,或者繼續發展figuart mini ,如果係mini嘅話我想出曬佢所有魔女包括嫉妒,起碼出修斯福爾圖娜蘿莉碧翠絲486羅茲威爾加菲爾奧托弗雷德里卡艾莉莎梅莉琉茲至於 panda強欲司教魔人就好難講啦
其實呢個系列唔係冇可能㗎鬼滅之刃都出曬九柱其實好易出啫咁細隻成本唔太高
仲要係咁叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞