[1月神作] Re:從零開始的異世界生活 第二季大結局 討論區 (26) 討論劇情超過動畫需四重加密 !!

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
消失咗 去咗第二個空間
大兔本來就廢
但班村民同486更廢
Betty同emilia又勁
顯得大兔更廢
因為都cut左d野
睇下係咪總篇集補返
姐係呢個世界嘅3大魔獸得翻蛇?
係啊 順帶一提 黑蛇係三隻入面最勁
邊度有講過
今集同上集都有提
Sp其實有暗示過你講既第一點
本身以為一炮過消晒
點知係傳送去異空間
最主要係禁書庫燒左 本身儲d魔冇哂 得番自己身上果啲
要nerf返
平衡返個實力
動畫黨鳩估
我估多娜整聖域原因除左為左防魔人,目的就係為左復活自己
我估初代琉茲犧牲自己果刻=多娜死果刻
但多娜死果刻塊臉應該無棺材既個個人咁老
==>棺材既人係其他人(或者叫單純觸發術式既媒介)
要復活自己條件就係要有人解決哂3個試煉&打爆棺材個術式(emt講哎呀打爆個個術式)
最後尾emt黑琉茲白琉茲匯合果到,白琉茲有一刻突然轉左多娜把聲,證明多娜既靈魂已經成功轉移到白琉茲
雖然白琉茲解除初代琉茲水晶果刻消失左,但我估狡猾的多娜唔會咁輕易就放棄,應該再將靈魂轉移到克隆體身上
利申:全部鳩估 希望有小說黨四重劇透下我估得岩唔岩

(雖然我覺得復活條件係要解決哂3個試煉果PART既推論有小小勉強
感覺好似唔關事
可能單純多娜因為想知道人類既感情係咩一回事所以先塞3個試煉?
最後尾多娜喊係因為知識至上既多娜終於感受到咩係感情咩係愛?
==>呼應返RE0中心思想,咩係愛。無論有幾咁理性,愛是偉大的。)
其實佢除咗用紗幕仲用咗好多魔
因為486太少魔又啱啱簽契約,唔想加重486負擔,所以佢一直俾魔486,即係成程都係用緊兩人量嘅魔
而且佢係人工精靈,唔可以喺大氣吸魔
加上佢同486用陰魔法飛嚟飛去
所以打完多兔就冇晒400年嘅魔
其實小說打多兔嗰陣成日用emt視覺去睇碧翠絲幾勁成程係咁讚好撚勁好撚勁咁
有啲未解 答唔到你
重點係多娜成功放自己靈魂去白衫
試煉應該係用黎等ryuzu入黎 再放自己靈魂入去
之後再等人黎解放結界 咁有多娜靈魂既白衫ryuzu就可以出去結界外
不過真係好可愛
486太屎
想問依家睇得強慾if未?
第三季又要等幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞