Figure 討論

1001 回覆
23 Like 0 Dislike

咁我呢啲密封箱係咪好易出油
太陽就唔會曬到 因為都有窗簾+痴左塊黑色紙係一面擋住

唔建議係窗口附近

都無辦法 但我落哂窗簾+痴左張紙 但防唔到太陽?
有冇巴打試過hk yahoo bid
見到 有個ching 831203 放野
好唔好

但自己又唔夠評價
支持開po
唔通風係會加速出油, 即PVC劣化...
舊時個堆PVC FIGURE真係會出油...係好鐘意先會KEEP住洗, 其他麻麻嘅已經係YAHOO寫明出油, 1蚊起BID賣晒...
新個批用料好左, 但你焗住, 佢啲膠味揮發唔到, 有機會出事。

密封嘅你定期開一開應該好好多。
其實加速PVC劣化幾個原因,
記住係加速, PVC本身就會劣化...

1.) 陽光, 強光
2.) 溫度
3.) 濕度 (影響埋發霉, 香港會煩埋呢樣)
4.) 鹽份 (海邊...應該都會影響埋發霉)
5.) 通唔通風

咁其實我地玩開嘅HOBBY類玩具成份
即PVC, ABS, PP, POM, 鋅合金(亞鉛合金), 基本上都怕以上幾樣...
一係好似上一頁網友咁KEEP住開冷氣同抽濕, 一係唔好係香港玩...
再唔係好似我咁...唔再玩...
新貼留名
好唔好

但自己又唔夠評價

問與答果到同佢講有意但唔夠分睇下佢肯唔肯set 低
舊時個堆PVC FIGURE真係會出油...係好鐘意先會KEEP住洗, 其他麻麻嘅已經係YAHOO寫明出油, 1蚊起BID賣晒...
新個批用料好左, 但你焗住, 佢啲膠味揮發唔到, 有機會出事。

1.) 陽光, 強光
2.) 溫度
5.) 通唔通風

即PVC, ABS, PP, POM, 鋅合金(亞鉛合金), 基本上都怕以上幾樣...
一係好似上一頁網友咁KEEP住開冷氣同抽濕, 一係唔好係香港玩...

買返黎唔開箱

1.) 陽光, 強光
2.) 溫度
5.) 通唔通風

買返黎唔開箱

我識有人係開箱影完相放返落個盒度
屋企地方細,figure愈買愈多
已經放棄擺入密封箱 書櫃又擺滿書/game
直接擺出黎算
係鋪塵問題每兩三個月清一次
都幾麻煩一次清幾個鐘又唔會徹底

1.) 陽光, 強光
2.) 溫度
5.) 通唔通風

買返黎唔開箱

我識有人係開箱影完相放返落個盒度

有啲盒全透明既我都唔開
就咁擺係到又夠曬靚又唔驚鋪塵
直接擺出黎算

我都思考緊第時無位擺點算
所以我預好位同買之後前後諗幾次

有冇人知邊到仲有得買呢隻同市價幾錢到
直接擺出黎算

我都思考緊第時無位擺點算
所以我預好位同買之後前後諗幾次

一直都無位 但買左番黎執執下又有位
好唔好

但自己又唔夠評價

佢無理我
好唔好

但自己又唔夠評價

佢無理我

依隻未出架喎

amazon 2萬4羊
[ig]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/17/004722_06cfcc7d250b046f125ca51b14adc15a.jpg[/img]

amazon 2萬4羊

之前現時好似見到仲有,依家唔知
[im]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/17/004722_06cfcc7d250b046f125ca51b14adc15a.jpg[/img]

1400~1700
但應該回落番,豪華版早排見
我想問五月玩具店有咩問題前排係佢到訂左隻野
[ig]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/05/17/004722_06cfcc7d250b046f125ca51b14adc15a.jpg[/img]

amazon 2萬4羊

之前現時好似見到仲有,依家唔知

amiami 二手好似17000定18000羊,可以上去望下
好唔好

但自己又唔夠評價

佢無理我

依隻未出架喎

無實體店既始終都係無咁穩陣

曾經試過有貨到貨時升價了
五月沒有把貨給預訂了的客人
而選擇用更高的價錢當現貨售賣賺取
更高的利潤
現架唔知仲係唔係
但係有前科既野始終都係唔穩

曾經試過有貨到貨時升價了
五月沒有把貨給預訂了的客人
而選擇用更高的價錢當現貨售賣賺取
更高的利潤
現架唔知仲係唔係
但係有前科既野始終都係唔穩

聽聞有人答
訂左唔代表係首批拎到
總之有你份就會通知你

如果巴打對"訂野"既認知有分岐
唔好試啦 佢又唔係最平
好唔好

但自己又唔夠評價

佢無理我

依隻未出架喎

無實體店既始終都係無咁穩陣

係 諗住落訂 佢無理過
玩開黏土人同figma 奸笑系 質素大部分唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞