2021年冬季日劇討論(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
你係咁講「光波」好好笑

我今季專心期待埋我家故事個尾好過
佢地有Tver可以睇番之前d集數
可以係睇開錄播既想追大結局live
呢套最神奇係對上四集收視無上落
今個星期開始無美波睇,我都唔想做人了
木十有幾多套試過最終回>平均>初回
最終回升咁多已經好好了隔離台又係大結局又加長15分鐘,仲以為會keep住7.6
又唔一定啲人睇返錄影/上網睇返都未定
北川
都係返去乖乖地睇光空cut算
上一套應該係2018年Dean佬嘅基督山
見到了 眼大睇過龍
以前d劇冇乜點睇番,都係近年先聽得多佢個名
其實豐川自己覺唔覺得尷尬
雖然完全係編劇嘅錯
客串到人哋男1男2唔見咗影
套戲唔應該叫無拖拍,勁少講拍拖嘢
叫我家的故事仲好
拓展日本影視創作動能:Netflix 向東寶株式會社租賃兩座攝影棚

Netflix Logo - Home
回到所有新聞
拓展日本影視創作動能:Netflix 向東寶株式會社租賃兩座攝影棚
Teiji Ozawa

真人節目製片管理經理

娛樂

2021年3月17日
Global日本
Toho Studio Main Gate
Toho Studio Main Gate Ⓒ1954,2007 TOHO CO.,LTD. TM&Ⓒ TOHO CO.,LTD. Ⓒ2007 TOHO CO.,LTD.

鮮少有製片公司能像東寶株式會社,既推出如黑澤明的《七武士》,又能打造出風靡全球的《哥吉拉》系列電影。除了這兩部作品,東寶更催生出許許多多電影,逐步奠定了日本電影製作的根基,成為日本境內數一數二的大型製片公司,每年均向數以千計的藝術家敞開合作之門。身為日本電影和影集的從業人員,東寶一直是我手邊拍攝計畫的理想歸宿。

現在,我們將向東寶長年租賃 2 座國際級攝影棚,藉此將我們的日本影視創作動能拓展到全新境界。自 2021 年 4 月起,Netflix 即可使用東寶的第 7 號與第 10 號攝影棚,以及多種棚內設施。這兩座攝影棚均位於東京市中心近郊的世田谷區,環境典雅古趣。我們即將推出的兩部重量級作品《Yu Yu Hakusho》與《Sanctuary》,即是今年首批將在東寶攝影棚拍攝的作品。

東寶株式會社社長暨執行長 Mitsuru Shimada 表示:「東寶自 1932 年成立以來,隨即廣納各方好手和提案,與來自世界各地的不同電影人、商業創作人及串流計畫合作。我們很高興 Netflix 加入東寶的傑出合作夥伴行列,我們希望能夠持續為世界各地的影迷打造出精彩可期的影視娛樂內容。」

Netflix 持續大力投資日本的影視內容,這項新的合作計畫即是其中一環。我們計畫在今年推出超過 25 部原創日本作品,內容涵蓋真人與動畫領域。在真人節目的製作上,我們很高興能夠壯大片單陣容,推出多元化的作品,例如《彼女》、《We Couldn’t Become Adults》與《Asakusa Kid》,以及影迷盼望已久的《AV 帝王》(港譯《全裸監督》)第 2 季,外加《創意人檔案:黃金卡司》(港譯《創作人檔案 GOLD》)等引人入勝的全新無劇本節目。這些作品均會在今年陸續登陸 Netflix,而且還有更多精彩內容即將上線。身為日本文化和影視作品的忠實粉絲,Netflix 很高興能與當地的創意社群維持緊密合作,將這些故事呈現到我們全球會員的面前。
無拖拍咁點勁多講拍拖先

Netflix Logo - Home
回到所有新聞
Teiji Ozawa

日本終於都肯開放
而且因為係日本,暫時都唔駛做d太政治政確角色劇本設定既自我審查

個髮型
好想快啲睇midnight swan
應該又有新作品
唔知佢同fukase個套香港上唔上
獎都拎埋,幾時先有midnight swan睇
上年11月等到依家
幾套戲都係講咗買但未有期上
仲要呢輪上嘅好多上網都已經有
世終入面呢首歌襯套劇多過菅田果首
聽到起雞皮
認妻
agger 今季最中意之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞