2021年冬季日劇討論(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
暫時我會咁投
我家的故事
長瀨
綾瀨遙
西田敏行
戶田(用電話投多票比自己)
ただいま
應該由當年公開處刑SMAP五人開始
但啱啱live睇左第9集...又7番
呢個考古 post 黎喎
BTW,當日都因為睇完呢單新聞之後follow 條女個 ig
天國ep9

天國 9
中間好番少少但呢2集愈睇愈燥底
中條同涼真兜兜轉轉幾多集先夠

應該棄第2季
岩岩睇完我家係時候上黎吹奏

唔知係咪我錯覺,今季好多人都淨係推薦天國
天國係有話題性但我家一定唔會輸得去邊
我見其他平台好似冇乜力推我家有d可惜
一直以為宮九啲劇都好夾電波
有少數鍾意嘅就會好鍾意
但今次我家又似乎唔係 應該多數人都會接受到
天國易入口啲,易sell好多。
我家 笑點都係偏日劇,同頭兩集入局都唔快,不過我自己都有介紹朋友睇我家,大家去到屋企人開始老,我覺得呢套寫屋企會啱大家睇。而且天國始終呢類劇,我覺得韓國同外國都有(佈局同畫面什至更好),但我家果種感覺係日劇先有呢種feel。
巴打你藍字wor
睇網上留言個個都等緊會唔會出大絕最後搵窪塚洋介客串

不過窪塚洋介哩個人太飄忽D野太難估

雖然有追但係我覺得天國係呢兩三集先開始稱得上好睇
之前畀編劇撚嚟撚去咁,我麻麻地,真係純粹去睇一生
追開天國
暫時開咗二集我家
天國係懸疑劇已經夠話題度同刺激性

我家似係純賣實力個種
又無靚仔做吸引力(道枝唔算多戲份)
同埋用能樂未必引到班後生觀眾(但宮九寫能樂寫得樂易入口,好勁)
舊年追哂三套日九
我覺得已經係日九方程式
開頭用cast同大事件嚟引人睇
中間帶你遊花園,好似好緊湊但劇情零推進
最尾草草解謎收尾

所以我覺得天國係日九正常之作
佢已經早左解謎(對比涼真隻船同危險吉高)
如果搵到king客串真係J到出血

btw可能係我問題,其實我覺得天國有D悶,都係睇高橋一生演技捱埋去反而天國真係好好睇
出邊0既FAQ: 有冇結衣
Guest Star又唔同集數喎
呢套超正,賀來賢人lam個光頭
成套嘢d星同埋未來新星多到離晒譜
Hi 後生觀眾2個表示好努力咁睇完我家的故事第一集 已經係2倍速都訓著左幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞