2021年冬季日劇討論(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
我記得一開始播呢到個個都屌 但後尾又話唔錯
因為我淨係睇咗第一集就答你唔到,憑記憶講套前後期評價落差比較大嘅劇
今季ohmyboss定無拖拍爛啲
定係涼真套殭屍
仲要每場髮型都唔同
真係好正成套劇淨係想睇佢
難睇囉,劇本劇情節奏tone都出事
有班大部份正正常常嘅演員力挽狂瀾救下咁解畫面又拍得幾靚
總之我嗰季睇咗最唔掂就係呢套
Ohmyboss贏十條街 (垃圾嗰方面)
睇咗第一集就棄劇
完全冇意欲追落去

一套劇後面幾好睇都好
開頭做唔到先聲奪人嘅話
都已經趕走唔少觀眾
如果計岡田啲台詞
我比較鐘意
LM
嗰到勁正
ohmyboss勝美波(爛方面)
但美波比ohmyboss更失望
未播個時見到cast期望真係高 所以落差大
ohmyboss一開始都預係廢甜
諗住劇情合理就接受

涼真個套計埋成個製作未到好爛嘅
但後面呢幾集睇得好辛苦
睇到燥底 夾硬加深矛盾 兜兜轉轉
心諗搞咁多野 係我寧願早d變喪屍算
美波仲要等到第8集先踢爆原來佢一早發現咗

水22 我家女兒交不到男友!!10.3 *8.8 *8.1 *8.2 *8.3 *8.4 *9.0 *8.6 *7.9

最高第1集俾個cast呃
第二高嘅第7集就明顯俾第6集嘅大量光空呃
希望香港會院線上講真嗰cast都算係香港多人識日本票房又勁,真係冇片商考慮下
火十傳緊有向井理份
我覺得幾大機會會有片商買
不過唔知遲到幾時
唔識欣賞呢位
美波
未睇第9集 點解去到最終回預告一大部分重講緊老豆
一開頭用空碧彼氏候補黎介紹cast 以為講兩母女揀男朋友啦 結果出到黎咁撚樣
boss戀頂多都係好多老套野 呢套簡直係亂鳩咁黎
第6集真係太癲
依排間唔中都會睇下啲cut回味下
呢套係悶D姐,未至於睇到爆粗嗰種垃圾
或者係垃圾呢個字用得太濫 門檻太低
搞到季季都有三分一係垃圾
有時我都覺得用得太濫
我成日都會開左劇透再睇 ,但睇完都覺得唔係大家講咁差
但係今季oh my boss 就真心覺得垃垃地圾
扣題嘅垃圾點都好過離題嘅垃圾
大面多人屌話大面同事之間既關係同埋三兄弟既關係太positive太假
但無咩人話佢係劇情垃圾wor
應該未至於要跌落垃圾級別
Oh my boss我就同意垃垃地圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞