2021年冬季日劇討論(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
其實我都瞓左(自己問題,我睇天國有集望月返日高老家瞓左半集)
但我家一集個結構又完整又有笑位,係我睇親劇都會瞓
能樂佢講到好簡單了
能劇嗰啲唔使太認真
睇唔明嘅話咪當じゅじゅ係一個粵劇大老倌咪得囉
我係見咁多人話我家好睇就開 但唔知點解我地都get唔到笑位 反而天國我覺得好刺激 不過對於我黎講靚仔重要d 所以omb靠玉森捱過
真係因人而異
天國我冇乜點入過戲又真係試過兩倍速度睇到瞓著
綾瀨日高撚狗咁撚咗其他人兩三鑊之後已經冇心機跟啲劇情發展,反正編劇都係突然拎啲之前冇出現過嘅重要資訊做轉折我諗嚟都晒氣,佢繼續填鴨式講故仔我咪繼續聽,冇乜特別感受,又唔係垃圾嘅,唔啱我睇
將以往刑事劇撈埋一碟,當地就係隨時上到雙位數%收視

亀梨和也「レッドアイズ」8話蠣崎の目的10・3%
長瀨同表哥唔靚仔咩
樓上貪圖外表嗰啲
長瀬智也都係靚仔一名嚟㗎

就算最近剪咗個好薯嘅頭
Gel一gel又靚仔哂
大叔唔岩我
見呢排公海成班人嫌棄龍櫻新學生同埋貼舊學生圖
認真一問乜大家當年見到日本校園劇啲學生係覺得佢地好型好靚仔架咩龍櫻野豬我miss係大佬嗰啲
我細個睇到覺得佢地髮型好柒搞到成個人出晒事
而家睇返更加唔覺得嗰啲look好睇
預咗食負皮,和平討論thx
原來係要青春美貌
咁又真係巔峰期已過嘅

啱呀 龜梨和也野豬時期既look真係好怪 可能因為太瘦顯得臉型好長 我反而覺得啲學生cast比想像中弱 又未去到樣衰既
好好戲
天國第9話收視率16.5%

第8話14.8%

最高暫時第一話16.8%
今輯無靚仔啵

剩返最大格係咪準備開個J家仔出黎?
巴打我都係咁既感覺
天國唔係難睇但線索太少放棄左思考

我家反而好多對白同處境都抵觸到現實所以代入感好強
Cls長瀨佬味重先正同福山一樣愈老愈型
有時覺得佢係j家有d埋沒左佢
同意,天國睇到第三集一早就話放棄估
根本上任佢講既,得閒就加個新角上去

我家真係好正集集都好睇
巨星夫婿同my boss靚仔到癲
洋酒堂

唔合理到忟忟地忍唔住就打咗咁多
表哥忠粉表示受到傷害
天國個故仔如果係一隻game嘅話我覺得會幾有趣嘅自己親自慢慢搵啲綫索出嚟
但係拍戲出嚟畀我睇就好似睇逆轉裁判動畫版咁……哦你撞到呢個人同你講咗呢啲野呀?OK又搵到件證物……你盤問證人搵到新野呀……
洋酒堂

唔合理到忟忟地忍唔住就打咗咁多
想睇町田咋,但係D case太夾硬睇到專心唔到好淆嚟緊倫也套咖啡會唔會都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞