2021年冬季日劇討論(7)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
高橋d低音炮好正
我煲晒《監察醫朝顏》第一季
先講結論,好好睇
有感動位得嚟自然唔造作,平淡溫馨得嚟又冇乜廢話同埋加咗唔少知識位,題材沉重得嚟反思做得好好對得住咁嚴肅嘅題材,震災唔係個個都經歷過但係佢寫到令你身同感受
感想我又寫得太長,冇劇透不過都加密先
電影版
依家乜鳩都拍電影
完全認唔到係dean
根據早兩年既業績,富士電視節目收視死火但係拍戲反而有賺
青之SP 8.9%_8.3%_8.0%_8.5%_7.9%_8.5%_8.7%_8.7%_8.6% 平均 8.57%
Oh!My Boss!戀愛在別冊 11.4%_11.3%_11.0%_11.6%_10.8%_11.8%_11.4%_11.8%_12.0%_13.2% 平均 11.63%

水10結局如果高唔過8% 青之sp平均就會高過佢
青之SP 8.9%_8.3%_8.0%_8.5%_7.9%_8.5%_8.7%_8.7%_8.6%_9.6% 平均 8.57%
Oh!My Boss!戀愛在別冊 11.4%_11.3%_11.0%_11.6%_10.8%_11.8%_11.4%_11.8%_12.0%_13.2% 平均 11.63%

水10結局如果高唔過8% 青之sp平均就會高過佢
火9今次收得咁高關唔關隔離松子係咁重播事
不過水10咁扑真係抵佢啦
OMB 估唔到最後升到13
拉勻平均計仲高過戀久(11.58%)
我諗佢會有好一段時間同呢類角色劃上等號
火10新高得咁誇張
睇咗大結局

係過路嗰位細路仔幾得意
話題度爭好遠 玉森今次爆唔起
呢個檔似會永續廢甜
捧新人先用廢甜 上年都有錢戀同家政夫
今次”上白石x玉森”無上次”上白石x佐藤”咁多chemistry...
一年一套夠架啦
竟然
之前只睇左半集無睇
本身佐藤健已正好多 冇得比
但勝在夠平穩
由頭到尾都上到11
最後仲升到上13
萌音x廢甜劇已經儲落啲忠實觀眾
日本人幾買單
TBS重唔快D同下白泥MARK檔期拍多套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞