【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》劇前討論區 (3) VIUTV我真係好想要幕後花絮

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
牙田: 唔使偷影,私底下明影兼大把貨
牙田應該連牙牧嘅瞓覺相都影埋一堆貨
我覺得牙牧都有儲埋唔少牙田嘅貨喎
其實louis都喺相入面
一次過偷影哂兩個
推介咗套我喊到傻嘅電影俾佢
我都係

就黎煞科啦
arrrrr西裝教主
煞科後希望多少少時間休息
起碼冇而家咁辛苦先
我係白色 你係情人
Day幾嘅白色情人節
完全分唔清係登神定牧田互說情話 硬係覺得下一秒off cam會互mean 下次要西裝
好sweet 但好尷
牙田 (定牙登) 講完個樣尷尬到呢

喂阿 Coming soon即係幾soon先?
兩個都少尷 難得viu識得情人節出宣傳大叔 下個仲有咩節目
4月14咪黑色情人節
我唔介意個個月14號睇呢d story睇到套劇上架
Day 54
朝早6點聽住EGO跳舞做「神」操

新訪問 辛苦晒你地啦 辛苦係有回報㗎

https://www.hk01.com/即時娛樂/598165/專訪-盧瀚霆拍劇連踩18小時-自爆被-女-嫌棄-錫佢唔畀反應我

Anson與Edan在劇中不乏親密場口,他說最初會感到尷尬,不過去到後期便有種熟練的感覺,最後更可以完全放膽嘗試不同角度:「第一場喺中環Roll機Kiss,Kiss之前唔夠膽試。拍得多就有種熟練感覺,而家拍咗第三場Kiss戲,大家有咗默契,咀就咀冇所謂,都係為件事好。Kiss戲最多拍咗廿幾、三十Take,唔同角度再加NG下。」

Anson劇中的另一對手就是前輩黃德斌,他形容對方為溫暖的大哥哥:「佢Feel到我同Edan見到佢好緊張,佢即刻話『唔好緊張,你哋經歷嘅我都經歷過,冷靜啲,我哋放慢去試』,佢全程都Guide住同叫我哋放鬆啲。」
放膽嘗試唔同角度咩角度先

牙撈:最後一星期
加油加油拍完要好好休息下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞