【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》劇前討論區 (3) VIUTV我真係好想要幕後花絮

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
https://www.deluxe.com.hk/CELEBRITY/493813/E%20先生連環自卑告白|呂爵安Edan與全能藝人的距離:我周身刀冇張利

節錄
/「我覺得我是『周身刀冇張利』,Jer 一唱歌就可以屈機、Anson Lo 一跳舞就可以屈機,我好像拿不出一樣可以屈機的才能出來,都會有一點點自卑,感覺自己還不夠好,希望自己會繼續進步,做得更好吧。想成為喜劇演員,正在拍攝的《大叔的愛》是一個浮誇搞笑風格的角色,之前拍《男排女將》也是。在拍攝的過程中會有看到自己很不足,拍完《大叔的愛》其中一場戲,在回家的路上很不開心,覺得自己演得很差,想摙死自己。/
睇到兒登咁講心痛死
牙登真係好努力,亦好重視牙田呢個角色
演技係要時間浸出嚟 冇咁多天才演員
吸收完經驗 期待更好嘅呂爵安
不過今次好似係第一次聽到兒登講想成為一個喜劇演員
估唔到依個係佢嘅目標同時又覺得好係佢嘅標誌
但其實喜劇演員比起正劇更考驗演技 亦都需要更長時間同更高標準先得到大眾嘅認同
依個目標可能係未來五年十年都需要好努力嘅野黎 會一直gchi爵安
知道佢真係放咗最大嘅努力係牙田度 會有好回報㗎
幾驚訝原來想做喜劇演員 一啲都唔容易
只可以默默咁幫佢加油
真 未拍大叔之前 佢仲話未來想試下啲唔搞笑嘅靚仔角色(?唔記得原話)
估唔到依家會有依個變化 唔知係咪大叔俾佢嘅啟發黎 真係唔容易 但會好gchi佢有依個目標 加油!
牙撈諗太多啦 學下牙田心態 試吓咯不過後尾變咗日常係咩事好好嘴愛上了?
https://youtu.be/vBxDgKDgDJY
https://youtu.be/Km30_aUVIMw
好期待大叔扮cute
又睇到姨母笑添
變左日常
拍咗4-50 take kiss scene
係咪會播返晒出嚟先?
要整個牧田熱吻特輯先得
牧田濕吻關注組
成日口裏說不
好想睇kiss變日常既花絮
牧:嘩可以錫牙田好開心所以好緊張
撈:
MON PO VIU 我唔介意俾成千蚊出黎買全集DVD+幕後花絮+製作特輯訪問片㗎
點樣入會做關注組組員?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞