【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》劇前討論區 (3) VIUTV我真係好想要幕後花絮

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
牙牧喺隔離都咁明目張膽
真係負心田嚟
https://www.instagram.com/p/CN6rh08ATFg/?igshid=1l5aqlm2gosfh
靚仔相但牙田合埋眼係咩玩法?
一定係小編覺得牙登合埋眼都咁靚仔
https://www.instagram.com/p/CN6t3etgFLg/?igshid=1ofwwbupdfl2g

(認真冤氣) 唔敢真咀黃德斌 Edan:想咀Anson Lo

黃德斌、MIRROR成員呂爵安(Edan)、盧瀚霆(Anson Lo)及邱士縉等今日為港版《大叔的愛》拍攝海報,劇集將於6月底播出。劇組送上蛋糕預祝德斌於本月30日57歳生日,Edan作狀獻吻,他笑言因為花姐望實而不敢真咀,而且跟德斌在劇中也零咀戲,不敢「破戒」;Anson Lo即笑說:「可能德斌唔想畀佢咀呢!」Edan即笑言較想咀Anson Lo,認真冤氣!

談到德斌爆與Edan有親密戲,由廚房搞到廁所,Edan即指二人最親密是被德斌錫面珠,青春喜劇沒有情慾戲,其餘時間均是欲拒還迎;Anson Lo又笑說:「阿田好識利用人,阿牧畀佢利用咗成年,哈哈!」
Edan不諱言自從《大叔》後接了3、4個廣告都是男拍檔,包括與姜濤的快餐店廣告,相信劇集出街後會更多。

雖然Edan笑言恨跟異性拍廣告,但又怕醜,還是跟同性合作較不尷尬。Anson Lo即扮呷醋兼踢爆Edan煞科後對自己冷淡了不少,不回覆短訊,只顧著痴實柳應廷(Jer)。Edan及Anson Lo亦明言想拍續集,若拍電影版也不錯,加上日版電影曾在香港取景,如能有「港日」合作更是與有榮焉,Anson Lo卻擔心會在演技上比下去。

此外,談到有歌迷買演唱會黃牛飛被騙走8萬元,二人再三呼籲歌迷不要買黃牛,可以用其他方法欣賞,皆因會推出DVD,Anson Lo更鬼馬地說:「可能下年初會在更大的場地開騷呢!」
咩叫由廚房搞到廁所
如果真係有電影版就好啦
咁激烈架咩
牙田赫親KK啦人地唔係你啲男人任咀任攬啊
https://hk.appledaily.com/entertainment/20210421/ZCM5LDWFANBVLFYUAC3MSUAPLY/
Edan即扮呷醋兼踢爆Anson Lo煞科後對自己冷淡了不少,只顧着黐實柳應廷(Jer)。他們又明言想拍續集,最希望拍電影劇場版,如能港日合作更開心,不過Anson Lo卻擔心演技被比下去。

你地兩個都打和啦
大叔的愛 6月底出街啦
牙撈聽到牙登話要表演kiss嘅樣

牙田正式收工 6月尾見
口裏說不 但笑得好開心喎
雖然成日mean牙田薯仔頭又對牙牧衰 但到離別個下真係好唔捨得啊

快啲到6月啦
留意番 依兩個人係好相似 都係 口裏說不 身體卻很誠實
好希望大叔出街個時 片尾可以播出NG片
或者直程開個5分鐘花絮片尾 專播個集嘅刪剪內容 一定爆
ng擺片尾+花絮每日擺fb/yt
特輯/live 呢啲唔使教啦
真係唔捨得牙田個頭
因為睇返其實好乖仔咁
到6月個陣大把牙田睇
mirror演唱會都可以叫到出DVD 大叔可唔可以都出
可以搵埋成班演員做幕後訪問 講解心路歷程 同埋一齊拍深刻場口reaction片
好似啲韓劇咁 加埋Photo book個堆周邊野 真係賺錢唔使教啦
我要申唎ver花絮
viu劇要週邊難過登天
BL 咁大市場 識點做未呀viu tv?
我唔想要再等多一個5年到十週年先見到大叔啲周邊/簽名poster出現
牙牧個嘴角...
好閃呀救命 我都想做圍觀朋友
然後大表:小朋友不要學哦
想課金都冇位課
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞