如無意外,Nikon 兩年內賣盤或執笠

276 回覆
175 Like 9 Dislike
我都用過d750一段時間,覺得係部好機,不過你話佢對焦唔差過而家新出無反就真係太誇張,除非你剩係用afs單點做比較
可能啦,不過cross type point以內係冇問題嘅,以前影好多運動event都冇大問題,只係個buffer真係太少。。。。。
而家無反自動導航又所見即所得
Nikon 1 都已經唔知蝕咗幾多錢
我肯定Nikon1係近年相機市場最垃圾嘅系列
Fujifilm 相機垃圾? 你真唔識㗎喎
起碼 keep 到個 brand
而家 who fking buy nikon
原來貓蛇嚟
yes好在pentax當年早死可以重生,不過佢上年出完周年版機之後都無咩搞作,可能條命都唔長
Fujifilm 咪又係日本仔
唔係掛 唔出機出鏡頭都好呀
單反唔夠CANON來, 無反又少出, 唔夠SONY /FUJI玩,

NIKKON 只係個老餅用既牌子, 不思進取。

FOCUS 眼鏡鏡片算啦
手機代替傳統相機
Fuck...
Canon Nikon 合併啦
Sony 唔係唔好
但專業級Nikon Canon 都係1/2
合併都對攝影界好的
到依家仲用緊D750
真係抵玩到仆街
到依家都唔覺得落後
執咗就真係可惜
Nikon2019年賣唔到機主要因為美國禁運
而2018年Nikon定既方向係對準中國市場對高mm製程既需求

但一來禁運
二來大陸係直接搵韓國/台灣廠代工

無人理Nikon
Nikon唔存在競爭,根本無心鬥。
人地有心鬥係蝕本價賣
Nikon就公主價賣,結果賣唔出變蝕280億

Btw,FPD曝光機上面Nikon仍然係日本最先進既
臨執復刻番FM2 賺多劑啦
我驚到時想買都比文青掃哂
20000蚊
文青不會比
理性講,蝕280億,Nikon一年可賺返
但今年已經無左3個月
等d880 救世
以前個廣告好正
睇完真係想買返部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞