如無意外,Nikon 兩年內賣盤或執笠

276 回覆
175 Like 9 Dislike
點會執呀
咁多機場都係用佢啲x光機
入坑玩nikon d300s
之黎sony有無反已經買埋黎雙修
sony出埋FF 無反就冇再買nikon機

我想要返部d700咁
全鋁機身,連拍10個fps嘅FF機
nikon喺A7出之前都冇d咁嘅野
所以一轉左A7就已經返唔到轉頭

sony叻在獨市玩無反apsc
一開頭nex年代日日俾人笑冇鏡
嗰陣撐到宜家乜鏡都出齊
要輕便有餅鏡,要畫質有大大碌g鏡
宜家big day拍片一定係A7系列

nikon 起步太遲了
民用唔夠人爭,但仲有NASA, 日本自衛隊,美軍依D大客,應該唔會咁易比成執瓜......
日本仔marketing同營運方向太短視
成日覺得自己好叻叻人地一定要買你既守舊思想
高層垃圾壓住班後生有腦既新一代
只有等比人收購合併
咩年代既事
垃圾合併垃圾=大重垃圾
淨賣鏡片算啦
屋企部D2H仲行得郁得
出手機sensor
當年d90第一部拍片無反比人屌無用,今日拍片變左基本野。估唔到佢會收晒皮
單反
D750我仲用緊
少一間公司係全世界消費者嘅損失,少咗競爭就少咗進步
利申 d850開心使用中,機皇一部cls
完全冇任何理由轉無反,係重啲啲
d750我用咗5年,想講唔計拍片乜乜乜gimmick 功能,只講影相對焦真係唔會差過而家最新出嘅無反
但可能真係太襟用,唔似sony當相機好似手機咁出。
廣東話版 我果時睇到差唔多識背對白
首歌好好聽
上網搵過 好似冇單獨咁出
仍然擁有緊一堆金圈鏡頭
https://youtu.be/nmTPoaxQ5Cc
以前睇電視佢啲廣告好好睇
唔係單反本身好處就係對焦好
你仲拎黎同無反比
即係連少數優點都冇埋
hay~咁相機最重要都係對焦同埋影相啫, 唔攞嚟比有咩好比
不過而家無反越出越勁,可能過多幾年成熟咗我都轉系統了, 只係覺得而家佢個evf仲未夠好
Pentax都未死 Nikon死先
唔識壞
Sony咪又係日本仔..........
出得太多機身 不停打倒昨天的我 然後機與機之間分別又唔大 不如隔耐啲出一部大分別嘅好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞