[I/A]Pokemon Masters EX (63)| 寵物小精靈 ★1.5周年-丹帝瑪俐登場/沙奈朵月底亮相★

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
最無腦係點晒最底4個
但都要隊伍夠勁
正常隊都要食一下大技
要buff防 減攻 光牆 之類先得
點咁多戰力基本上頂唔到第二下

高難度可以對手出招前殺
但要瘋狂睡眠畏縮
或者超勁打手 天氣場地 計數加速
基本上都係晴天噴/蜥 電場N/瑪利 風妖精

無咁多勁寵要自己配合下
比如想打長期戰就hp up
戰術上無關就點回復減少 異常無效之類

用返最簡單 特防buff 減特攻 已經非常穩
點晒最底都無事

最近幾個禮拜都盡量唔點hp6
覺得血多咗拖長食多招害處大
減物防 減特防 戰力6 棒-2 呢1000分幾乎必點之外搵啲垃雜嘢塞滿佢 真係唔夠先hp2
一次11連中咗兩隻瑪莉

不過係幫fd抽中
有冇試過一入驚左下角嗰clear cache ?
有大劍鬼咩
sor自膠
以為順英文字母
打快攻我一定唔會揀+6hp
最下面紅色嗰啲我淨係會揀 strength +6 能量槽-2

其他就睇情況揀
power on hit +1/+2
no status condition
ally healing -5
no stat reduction
降物攻/特攻
gradual healing
attack/defense +1
好彩未刷急所無效
仲刷唔刷好
但唔刷又唔知可以刷咩
我刷咗扣防
恭喜巴打
有盤之後應該首選defense crush2, 次選stoic2
有冰穿可以考慮防雪入隊
係咪我記錯
鯊魚個盤以前唔係得格fa2? 依家變咗fa4嘅
好似改咗
話2唔明顯所以上調去4

唔肯定有冇記錯
因為好少用
之前出公告講過fa2太少所以buff左
無印象有公告講過
唔知仲有冇其他盤上修過呢
好似有
有日好睇過兩眼
因為我嗰條得拍一所以我都冇記住
係咪危機時回血2
係嘅話第6點
但諗真啲又唔一定要用7點落急所無效
個盤勁到可以點好多野
呢個真 HP 6得300分
純粹唔想諗同火力夠先點最底4個
認真點嘅好多雜項偷分數

想問下蟲系打手邊個勁啲?巨甲我用過玩拍招好高傷,但保母蟲未用過,係最近抽丹帝池歪到寶五
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞