[I/A]Pokemon Masters EX (63)| 寵物小精靈 ★1.5周年-丹帝瑪俐登場/沙奈朵月底亮相★

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
奇異花同蜥蜴王邊個升先好?
蜥蝪王優先D
夜巨人仲有少少用嘅
擺喺唔洗加速嘅隊伍做support
留返水瀨 天鵝呢啲加速角俾有inertia嘅打手
而家咁多隻寵都要靠inertia 每隻識加速嘅寵都好珍貴
拍1左既瑪莉 抽極都上唔到
等餵糖啦
巴打唔打算抽三頭龍/沙奈朵?
邊度有得睇?
諗緊粒5星糖好冇比信使鳥好倉入面既sup得佢未拍3 遲兩三個月等抽中冰穿即刻有得用
SH先 等正式出先餵都未遲
始終唔知佢仲會唔會出rank
印象中有齊廿張
抽沙奈 但邊有咁多糖......
我個隻仲係得拍一 廢左大半
有一部分你講嘅我都同意, 所有tech怪都係要考慮實戰
甜女嗰類3-4重setup其實好難執行, 威力高但未必實用

但strike怪唔同, setup難極有限, 最多1重到2重
所以我上面都列咗唔同情況, eg有冇場地天氣
可以跟自己情況睇夠唔夠大力
數字排行係最直觀
想大技變aoe無非都係為打快啲
咁所以大技威力唔通唔係strike怪揀ex優先次序嘅指標?
我唔理大家之前將資源放咗喺邊隻度啦, 再假設大家唔係無限資源
要排先後嘅話, 有冇理由唔ex隻大力啲嘅先呢?

幅圖用土台龜做分界線係想講部分strike怪嘅sync力度可能不如隻support
咁佢地嘅ex優先度自然冇分界線以上嗰批咁高
舉個例, 如果你有電場, 嗰兩隻雷怪就喺線以上, 無電場, 就線以下
好直觀咁幫大家簡化個判斷
岩岩抽咗隻寶1 夠用?
七夕青鳥1隻基本夠用
冇咩睇呢隻 要搭咩sup 好
因為差唔多又儲夠20藍幣嘛 就算rank都應該出打手/技術角 好少用sup糖
我依家仲未有木轉宮
一開波就玩 抽到唔想抽
我有14隻拍5左既5星
加埋有幾%抽中金券
想問下冠軍對戰7500分你點樣揀?我揀晒戰力上升,俾對面開一下拍招都死晒
最底4個岩岩好1500
用黑魯加第一下拍招都頂唔到,被秒
用毒隊磨 加防加血點滿 計量-2
剩低睇情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞