【我愛你嗎我但願最後能知道】低調置業討論區 (341)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
同意。賣嘅想個價高啲,買嘅想低,當有個準則 市場上個個人都定到個單位市值,兩邊肯跟嘅就 OK。
lm
琴日交哂文件做按揭(中銀同恆生),正常佢係未唔會再打黎問問題跟住直接俾offer?
同埋如果交文件時俾少左星之谷個轉介表佢,可以後補?
我要交文件時同銀行講定星之谷回幾多cash rebate 俾自己?
可能會再打黎補文件 之後就電話出offer
星之谷要係交申請表前比banker 過左就唔得
星之谷張form 要你補幾多回贈 你根據星之谷個個講個數填返就得
你地簽左銀行offer之後,會唔會聯絡返其他銀行已經簽左,唔洗再搞?
間屋你嘅,你想有人解答
係唔係賣左會分返錢比我地?

入返正題
你問問題 "所以賣定唔賣好 ?"
你預計人地答你咩?
賣 or 唔賣
咁我答你,賣。
你又實問我點解
其實呢到唔會有一個人答到一個水晶球答案
而最搞笑嘅係,其實你一早有答案,只係想係呢到尋求共同答案
再者,你買私樓個陣唔諗,而家買左先諗
真係唔知你話自己"好唔知點"係有幾好唔知點囉
大家好我買的係二手樓, 已約收樓前2星期驗樓, 想問收樓當日要用幾多時間同埋程序大概係點?
因為正式收樓係星期一, 想睇下要唔要請全日假
收到offer

支銀 H+ 1.3 p-2.5 1.0 rebate 有ML 按保65折
工商 H+ 1.3 p-2.75 1.0 rebate 有ML 按保65折 星星0.2
行山 H+ 1.3 p-2.5 0.8 rebate +1500 有ML 按保65折 星星0.1

邊個好d
恒生 出糧
支銀ml 可以分三份 可比一份兩老
想問下依家轉按有冇肉食?
工商cap p-2.75 好吸引
工商P唔係5.25 咩?
係喎屌,自膠
係呀 工商過1%回贈要扣去loan size入面 支銀 行山就而家出
支銀無星星?
個banker唔用星星
咁你做咩唔轉? 都有幾千蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞