【我愛你嗎我但願最後能知道】低調置業討論區 (341)

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
簽銀行按揭,佢推介我買純按揭既人壽保險

呢份野同普通儲蓄人壽保邊份會比較有用
我本身無買開人壽儲蓄
見佢純按揭人壽幾平,咁買唔買得過
定係買返人壽儲蓄好
即係你兩份都有買?
唔該晒
我屋企人想我cut左份 term life,轄買儲蓄人壽
唔該晒
我屋企人想我cut左份 term life,買儲蓄人壽
老人家覺得儲蓄人壽唔係賣完冇左,有儲蓄成份將來可以拎返錢
其實個保障能力好抵,要滾好多年先有效果
佢就係咁諗,話我呢份愈供得耐愈少保額
我之前問過 兩入保障既細節係唔同
普通人壽係唔同plan唔同保額 睇你買幾大 同通常都有埋儲蓄
按揭人壽係保你 人有事按揭唔洗還或者係還少D 都係睇你點買 而呢個都係比左出去既錢 供完係唔會回返係手
兩份野既供款額&保額都有好大分別 都係睇各人既所需
我三年前做,30伙加三地鋪,無換lift同消防,每戶夾左十二萬
西南九龍維港滙I(GRAND VICTORIA維港滙第1期)示範單位地址為奧海城二期商場1樓146及148A鋪,維港滙I價單1號今日已上載,首張價單108伙,折實維港滙I價錢641.6萬起,折實呎價則由約2.2萬元起。

維港滙I首批推出108伙價單,集中推售第3座及第5座單位,戶型開放式至3房單位,價單定價約802萬至2755.6萬元,價單呎價27,486至33,241元,180天即供最高20%折扣,折實價錢約641.6萬元至2,204.48萬元,折實呎價21,989至26,593元。

貴過匯璽
估到
平過匯璽之後不斷加推果d wor
用第一張價單比啦
之後一定繼續加架啦
第一張價單對比返第一張。匯璽之後啲加價好癲
哦, 如果咁樣比就係, 維港匯戶戶望海, 貴過匯璽係正常,匯璽最平果堆係望公屋

但比想像中開得低價, 佢地價都17000,呢100伙開2萬4萬 其實真係成本價咁濟.. 應該係博做好個氣氛之後果d單位加價先賺你錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞