另一半好介意自己嘅異性BFF

364 回覆
8 Like 290 Dislike
得啦你收爹啦
講極都唔明
可能佢真係做得唔夠好,但佢絕對無異心,基本上行蹤電話密碼全天候監控,對話全部都睇到,佢只係唔明做到咁仲爭啲咩
有朋友同佢男朋友都係做左六年好朋友之後先一齊,期間有拍過拖,所有十年都可以有可能
相信係講的野有d噯味同太密所以老公先嬲
我都唔中意我男朋友bff 係女仔,又成日text 又會單獨食飯,所以我都要佢哋避嫌
但其他女仔普通friend 我ok ge
但點解佢唔肯講出口
有次個frd壓抑唔到 差啲攞我碌尻去含
根本人都係雙性戀 只係社會規範令好多人唔去諗同性之間既情愛

啲人話男女冇純友誼 明明其實人與人之間都冇純友誼
擺老公第一嘅話 我都會疏遠呢個朋友
反正佢都試過因為女朋友疏遠你
更何況你朋友已經結埋婚 老公都講到出口唔鍾意
點解你朋友又唔可以考慮吓佢老公感受
都話唔係我
介紹完大家識,有個友情基礎,諗住兩公婆都變成個男仔嘅朋友就得
因為以前曾經有成功例子
我朋友將幾個搵佢傾心事嘅男仔朋友transfer比佢老公
結果啲男仔朋友同佢老公frd咗
今次只係想照板煮碗
同啲女仔要surprise 一樣啫
想要咩又唔講
係要你諗
男女純友誼係有 當知道得對方太多 根本唔會有興趣
又開膠post
仲爭佢幫住個男仔講說話
幫一個「普通朋友」同「自己老公」吵到底嘅行為
老公唔係唔信佢(依樣其次咗)

你話仲唔夠?
結咗婚你明知老公唔鍾意都要辣慶佢
係咪想家嘈屋閉
個男性朋友係咪重要到你朋友唔介意同老公開片先
結咗婚就收身養性啦
呢個世界咁大大把人可以做朋友
何必糾纏於一個半個
除非你朋友覺得朋友重要過老公啦
我以前未結婚都好多男性朋友
依家唸吓點樣同老公一齊搵多啲錢買多層樓好過
佢講出口咪佢做醜人囉
到時嘈交肯定比你講
唔明確俾指引係想你自己諗清楚囉
明明介意到仆街但係又唔想俾你覺得佢小氣啊
係咪要開聲d7你先識做啫
都唔係既 大家識左好耐 知道哂對方做過哂d咩
已經0慾望
覺得條友點都唔啱
無謂浪費時間
做下樹窿傾心事未算
大家又會用異性角度分析感情事
都好大幫助
感建分

咁因為之前「你朋友」D男性朋友唔係狗公
今次哩隻明顯係
「我好後悔因為ex而令我錯失你人生咁多重要嘅時期」
好撚明顯
「你朋友」諗定離婚定係絕交啦
自己揀一樣
越TEXT越密係自己玩火嘅後果
抵撚死
一世流流長,是否夫妻雙方都應該大方一點信任一點才可以一生一世呢?
否則時常懷疑操控扮傻,不是很累嗎?
許多年前有套電影叫 When Harry Met Sally 探討過男女之間是否能夠有真友誼。
在下看法,能夠的。
我都唔明你個FD點解要將段婚姻放係個咁危險既位
佢老公唔鐘意咪唔鐘意LOR
唔洗咩理由
你個朋友係識尊重既就自己收儉D

一陣一覺唔覺意佢老公SAD得濟
又有個BFF可以訴苦
你朋友唔介意既咪冇所謂LOR
Keep going
只可以講你朋友針唔拮到肉唔識痛
係到踩人底線
咁如果個另一半話本身就少朋友 所以唔斷得咁點
少個fd唔會死既
都唔細啦 仲18 22咩
我就唔信有純友誼既
除非另一方好撚柒
朋友唔係男就係女架啦,點解硬係要搵異性做bff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞