另一半好介意自己嘅異性BFF

364 回覆
8 Like 290 Dislike
難聽過粗口
我覺得你朋友應該疏遠個個所謂BFF啦
真係當佢BFF既話 當年就唔會突然unfriend人啦
仲要借錢唔還 幾百蚊唔係錢呀
仲有重點係
呢幾年你朋友既生活都冇呢個所謂BFF嫁啦
咪一樣咁生活
大家呢幾年既變化 經歷左啲咩都唔知啦
佢老公有戒心好正常喎
做咩要為一個借錢唔還 突然消失既所謂BFF 影響佢同佢老公既感情先 令到佢老公唔開心
佢老公先係最親既人丫
得罪講句 你朋友都幾on9

同埋咩叫要有嘢一早有嘢
愛情又唔係先到先得
可以做朋友好多年先突然撻著
算吧啦 想藕斷絲連咩都講得出
喺我角度咩朋友少 識咗好多年唔想無咗個朋友全部都係藉口
異性best friend forever認真垃圾
best FWB forever就有
真啊
你話十幾年冇撻著就等於唔會有野會唔會太天真
有時d人自制力差 or一時脆弱就會做錯野
最有效係唔好同異性朋友太close
除非條友好撚7 扑都唔想扑個種
其實為左朋友同自己老公嘈都好on9
唔打算叫佢還
因為永遠有藉口可以繼續聯絡
一句講哂,揀老公定係一個疏遠左幾年嘅BFF
如果樓主個朋友唔同呢個BBF cut contact,老公個心一定會唔舒服,所以兩者係一定唔可以共存
睇返件事,老公對其他異性朋友冇野,唯獨係對BBF有野,咁擺到明老公係在意樓主朋友以前同BBF有過好親密嘅關係,而個BBF嗰句「錯過左你一生嗰一段時間」的而且會令老公起疑心。
所以冇架啦,樓主個朋友一係就揀疏遠BBF,繼續新婚甜甜蜜蜜,一係就以後比老公單單打打,以後繼續比老公懷疑,夫妻唔和睦咁生活囉
如果係真就唔會年年咁多人離婚

講得依兩句都99%身有屎
突破盲腸
「你同我結得婚,就要信我架啦」我估樓主個朋友會咁諗
但係調返轉黎意,你同佢結得婚,樓主就要比返相應嘅尊重老公
見樓上咁多人抗拒 想講下
我以前唔信異性無真友誼 自從識到先信
男人如果平時對伴侶身邊嘅異性朋友冇咩所謂 好信任
但突然之間好反感其中一個 通常都冇錯 個男仔真係狗公嚟

以前初戀就係咁 佢哋中同小同BFF 我都放心
突然出現個所謂有女朋友嘅學長

個女仔同你朋友所講所做嘅都係差唔多
又係話人哋有女朋友對我冇野
世界唔係男就女
人吔普通朋友吹下水
開頭都仲記得唔覆下 hea下
普通add下ig 覆下story
再之後就一大班fd一齊去挽
再之後就約佢去遊車河 食野
知道我嬲就用snapchat del WhatsApp message
匿埋喺廁所用電話
之後就你一句哥哥 我一句妹妹

我唔喺香港 就同人食飯party 同人去飲酒 收人禮物
越洋打電話去 急急腳行遠間bar先接
接完就叫人訓先 話我都訓喇
點知一收線就主動call俾條仔
Message 開口埋口每次都係bf係唔係隔離

都過咗幾年 我都仲係記得清清楚楚 都冇信心再拍拖
可想而知影響可以幾痛幾深
一隻手拍唔響 你老公講得出反感唔會冇野
有啲可憐個老公 人生早啲遇到依着依type人真係好彩
結咗婚先搞依啲嘢
亦都有啲為佢開心 啱啱結婚 早啲解決 少啲痛
有時有啲引誘 慢慢會將你嘅底線愈推愈低
你嘅另一半可能已經會消耗咗對你嘅忍耐同愛

Ps : 同佢分咗手之後
共同朋友嘅朋友口中講返先知
原來每次我ex WhatsApp隻狗公
隻狗公都張啲message 遊街示眾 話xxx又message我喇
我ex到依家都唔知
唔係話冇
係哩個CASE根本信唔過
我唔會否定一定無
不過今個故事嗰個
聽哂前文後理
真故仔嘅話
9成9都係厹
1999 睇完名冇野了
講到咁fd識左咁耐
個男都肯為當時條女(唔係老婆) 疏遠
證明段關係只係值咁多
點解個女唔可以顧下老公感受
聽你講
雖然都仲傷緊
不過慢慢復原
今晚又係無眠夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞