另一半好介意自己嘅異性BFF

364 回覆
8 Like 290 Dislike
之前睇過一個講法,就係如果一個人愛你,佢會話比你知你點做佢先會開心,而你咁樣做完佢真係會開心
https://www.youtube.com/watch?v=AcbqB0pFRPA

理論上你又無錯
不過我明你中心思想
我都睇過一個講法,就係如果一個人愛你,你唔使同佢講點做佢都會做啲令你開心嘅事,而且係自動波唔使人明示暗示

咁大個人睇少啲弱智文啦
即係要人估?你唔講要點做,咁點樣了解心入面想法,溝通好過斷估喎
就好似自以為已經日對夜對電話密碼任睇都0私隱以為都夠,但你唔講點知你仲未覺得夠?講完咪去做囉,就係咁簡單
都話唔使估囉
估乜鳩姐你真係好硬頸
呢啲野係唔使溝通
就好似我唔會問我另一半我可唔可以出軌咁
我都唔會要我另一半同我講出軌係唔啱
呢啲野係自己sense到要點做
本身都唔會需要BLOCK
好似講D瞹眛野咩野LOVE YOU
你(個FD)自動講返好愛你(個FD)嘅老公就得
唔需要個BFF愛
你(個FD)嘅老公睇到都會放心同信任

唔好秒回傾計隔一段時間先回, 保持距離
咁就問題唔大

不過玩火越燒越大
自己承受返後果啦
咁你要問佢老公喎
好簡單 如果我係佢老公啦
我會覺得
我呢個老婆居然為左 一個當初因為另一個女人而冇再同自己來往幾年嘅男人而麻煩到我
呢個唔關信唔信心事 我淨係會覺得我老婆好kam好唔識做人
之前睇過一個講法,就係如果一個人愛你,佢會話比你知你點做佢先會開心,而你咁樣做完佢真係會開心
我都睇過一個講法,就係如果一個人愛你,你唔使同佢講點做佢都會做啲令你開心嘅事,而且係自動波唔使人明示暗示

咁大個人睇少啲弱智文啦
即係要人估?你唔講要點做,咁點樣了解心入面想法,溝通好過斷估喎
就好似自以為已經日對夜對電話密碼任睇都0私隱以為都夠,但你唔講點知你仲未覺得夠?講完咪去做囉,就係咁簡單
本身都唔會需要BLOCK
好似講D瞹眛野咩野LOVE YOU
你(個FD)自動講返好愛你(個FD)嘅老公就得
唔需要個BFF愛
你(個FD)嘅老公睇到都會放心同信任

唔好秒回傾計隔一段時間先回, 保持距離
咁就問題唔大

不過玩火越燒越大
自己承受返後果啦

無諗過呢個問題添
不過佢老公係點都唔信個男
但我諗至少睇到紅字呢啲會gur d
唔係你(個FD)嘅老公唔信
係哩度大部份人都唔信隻BFF狗公
信任(指你個FD自己, 唔係指狗公)唔係無條件
而係要自己做野爭取信任
上面講果D就係做野
而且有做野隻狗公正常都會知難而退

不過講都太遲
冇做
宜家只有BLOCK
至少BLOCK到隻狗公去左第2度搵食先
冷處理側側膊 佢有呢個心態其實好危險
而家就話個女既同BFF冇野啫 學樓上巴打咁講
萬一將來突然撻著 或者你朋友冇野但BFF主動出擊
你朋友只會繼續扮唔知側側膊 以為唔講就當冇事呃住老公
老公明示暗示講到出口 唔鍾意佢同BFF聯絡 仲唔夠明顯?

仲有text「我好後悔因為ex而令我錯失你人生咁多重要嘅時期」
BFF係咪都知老公可以睇到哂msg 係就仲衰 咁text法擺明想老公睇到唔舒服 暗示自己同個女既關係幾咁親密 似係挑機摟打多d

而家個情況係:
識左10幾年 夜晚成日唱歌俾對方聽 青梅竹馬
但BFF有女朋友時一句都冇就block你朋友 買野欠錢唔洗佢還
到佢甩拖 搵返你朋友 個女既仲好welcome 愈text愈多 老公出到聲都仲想繼續維持關係 話想介紹BFF比老公識證明大家冇野「老公又可以同BFF做朋友」
定係想以後同BFF愈見愈多變得合理咋?
唱歌有咩問題
你都講到咁
咁唔來往有咩問題?
為咗粒微塵令老公擔心
值得咩?
無關係
法律規定講咗感情狀況、friend zone得就唔可以一齊?
結得婚都大把人偷食啦
佢再咁試落去
隨時最後一次㗎喇
你的朋友不是你嘅話就勸下佢啦
Exactly
我同意有啲嘢真係大家一齊講清講楚
但有啲基本嘢
唔駛
係愛對方就自動波會做㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞