另一半好介意自己嘅異性BFF

364 回覆
8 Like 290 Dislike
幾時話過make sure對方一定有意思先要保持距離打橫嚟講都有嘅

當然唔係一定要做 只係你唔做可能會有相應後果
例如最終會導致分手 睇你搏唔搏得過囉

同性定異性咪視乎個人係同性定異性戀定bi囉

懶撚醒駁駁駁
你點知幾時會撻著
有啲嘢係果個moment唔啱姐
你make sure唔到就可以唔洗講落去
連你都make sure唔到, 佢朋友老公更加make sure唔到
更加唔鍾意更加會有hard feeling
好簡單, 2個人擺埋一齊, 邊個重要啲? 朋友定老公?
我諗佢老公又唔係要佢哋絕交
但係避忌下/安撫老公感受先更重要
有時啲諗法/感覺你冇可能一時三刻就要人哋okay
長遠嘅話, 咪試下可能出去玩就約埋一班人
熟啲咪再算囉, 但成日要人上嚟佢屋企咁為乜呢
個異性BFF肯定係賤種
娘娘我就對D兵無意思
不過班兵對我有其他意思就責任不在我方
我朋友有保持距離,而且所有對話透明度高,基本上佢老公隨時可以攞嚟睇
佢老公無好明確表示想我朋友點做
問佢想點做佢就答「無嘢啦!」
我朋友唔係得一個異性朋友
其他異性朋友佢老公都無出聲(都係對話任睇)
而且佢老公會主動follow佢其他異性朋友
唯獨是呢個BFF十分抗拒討厭
識咗十幾年都撻唔著喎
另一半嘅感受無得當唔知
起完個底好難相信依個係認真post
Btw 個男仔果句真係幾曖昧 我都係建議保持距離 你對人冇野唔代表人地對你冇野
我朋友都好理解佢做法嘅,亦都唔介意因為女朋友而疏遠佢,聯絡返都無隔膜,我朋友只係覺得得啖笑比佢ex懷疑佢哋有嘢
我朋友老公100%信任佢,只係信唔過條仔
連聚會都無,只係得閒兩句
唔會話好親密咁日傾夜傾
咁可能依個朋友啲語氣同語言同其他人唔一樣
我剩係想知一樣嘢,
個男嘅還咗錢未?
如果100%信你朋友
咁其實無野要討論
佢老公有直接講,不過初頭我朋友撻上面兩點理由之後當佢耳邊風,但隨住佢老公見到個男仔朋友text我朋友次數愈嚟愈多,佢老公就愈嚟愈嬲
介紹佢兩個識又唔制
真係無啊
比佢老公全天候監控點綠
死臭雞咁都要考慮,當初條仔都直接斷來往啦,條女仲要諗老公定異性BFF
咁點解你哋仲要愈text 愈密
條仔有女朋友就唔會有目的? 咩邏輯嚟
未聽過狗公一腳幾船?
有夫之婦都R水吹 傾你老尾咩 唔搵自己女朋友傾?
咁多bullshit 講乜道理都冇用啦
btw 你的朋友就是你
佢老公信我朋友,唔信條仔
佢老公亦都有講你講個點紅粉知己嘅假設
我朋友聽完覺得係有道理嘅
但佢老公無好明確比個指引話佢知要點做
我諗佢係要我朋友估佢想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞