【Disney+】 Wandavision 劇透討論區 (3)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
修改現實、傳送、放電
我想睇黑化captain marvel 挑紅巫
其實不得

MCU 比埋telepathy 同telekinesis 佢,點鬥?

MCU 版的scarlet 根本上你可以當是Jean

Jean是可以在對方出手前mind shut down
只不過大部分時間佢的moral 不比佢咁做

Mcu 版的Scarlet witch 等於無moral 制約的Jean
唔會期待qs會好勁
Fox版真係差d秒天啟
師兄不是香港人?
依一刻既紅巫係勁過cap ma 但全力既cap ma實際未係mcu出現過,就算endgame都唔算係最勁mode 所以期待mcu會點處理
Endgame 明顯有binary glow,雖然無提binary
而且rogue 一出,Carol 就bye bye
黑化carol勁好多 最新出果個
為何Rogue出會搞得掂cm?
Rogue 能力唔係copy人地能力咩?
天啟食左幾拳之後個意識開始跟得上佢速度啦
佢是吸收并使用其他活物、神靈
的能力、性格、記憶同靈魂、生命力
基本上她一掂captain marvel 或其他avengers 不放就可以吸哂他們的能量至死為止

而且必要rogue 同以同時施展之前吸收過的能力,如要對抗天神組

改造scarlet witch 的high evolutionary 什至認為rogue 的基因比女巫更珍貴
吸受到carol能量
但黑化carol係thor 紅巫之上
但最後自爆左
就算是呢個version, 應該都擋不到HOM 的混沌波或者Jean 的execution
爆發力應該差唔多 但只可以一下
用完就爆左
持久應該紅巫 jean勁少少
如果遲啲拍Young Avengers會唔會搵返呢兩個小朋友
呢個就睇套劇點交代
其實wanda呢兩個仔嘅存在係咪真
好多人都未知
wanda好勁,已經唔係咁簡單以前個d hero
點平衡強度好考功夫
如果過幾年等幾個童星大左搵佢地返黎拍Young Avengers,做返Billy,Tommy,Morgan,Cassie應該幾正
我都鐘意細路女個Cassie 但係MCU時間線已經大個女左⋯⋯依家換埋左比卡超條女做佢
靚同似過endgame個高妹好多
靚就...我覺得Endgame嗰個靚d, 不過真係話佢係5年後既Cassie就冇乜說服力!
樣嚟講Kathryn 爭d...(尤其睇完比卡超,變埋表哥樣...) 但個感覺係似d既
Same,首日頭場
嗰種氣氛真係一世都記得
我見出面好多人屌Kathryn,但係其實我鐘意佢多啲,認同佢靚過同似過endgame Cassie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞