[繼續努力] NBA 金州勇士球迷討論區 (7) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
打G league同nba既對手都有分別,記得之前lee都係打到識飛咁,拍埋去nba級數pg sg感覺又差D, 但射術我覺得poole唔錯的
有冇巴打睇緊湖人?覺得kuzma比起oubre如何?
聽日有冇KD
但Mannion個種控球同快我覺得佢帶到上NBA,相反係Gleague射得準唔等如NBA射得準,nba啲防守壓力冇得比
好似有,KD係咪咁憎Kerr
咁輸10分內當贏了
聽聞勇士會有節目致敬KD
雙方三分都唔夠穩定,KOJ防守上較為好,爆發力都係KOJ較佳。不過kuzma在湖人嘅時間都長,所以戰術運用上明顯係好過KOJ,而且作為第三得分手,有時都會偶有佳作,可以做一個優秀第六人,kuzma都,不過整體上都會係KOJ較佳,天花板都會KOJ較好,不過上限最重要都係睇邊隊養。
佢控球係OK,但進攻技巧同射波轉換唔到上NBA,對抗性都唔夠
咁就好難喺NBA生存,喺G league磨多陣先
有KD 條25都唔驚啦講真
勇士近排個勢幾好
爛網前排先3連敗防守又差
唔洗咁驚住
聽朝9:30對陣籃網
希望突破到二連勝
你信唔信班撚樣又西波
之後戰術大師又會天才級調動
第四節比人打個10:0 run都唔收wanamaker
去到6分鐘拉開到十幾分先叫手感落場強行救世
最後close game熱血輸波

如果聽日無第二節比網數廿度既話多數都會咁樣發展。
wiggins守kd既話我驚俾登子打爆 宜家既廢鳩唔知仲守唔守到登子
榮狗就是撚但
開季第一場就比人大炒
希望打好d

對網諗守唔守到...

邊個守都打爆架啦

諗點鬥攻好過啦
咁放射等搶板咪得 ez win
2個歷史級1個superstar級單打高手
咪只可以博佢地射失
你防守再好都守唔晒架啦
冇話守得哂 但起碼唔會係curry呢d任攻既球員守先 wiseman如果要守呢兩隻都交學費交到傻啦
守到哈登嘅Looney出唔出到
上次打oubre守irving 比佢撚到傻咗
對位嚟講我覺得
Wiggins守irving
Oubre守登
JTA守kd
不過二連勝勇再對呢啲頂級進攻隊唔睇好勇贏到
今時今日既looney應該守唔到登
慢左好多
1001轉呢個,見窄門巴未開我開住先,下期(10)麻煩你繼續幫手開post

[牛年大吉] NBA 金州勇士球迷討論區 (9) Golden State Warriors
https://lih.kg/2407164
期待KD倒戈
pin咗先
我都係中咗1001就幫手開,如果出木杉巴你得閒就你開啦
有時我都唔得閒睇,有幾位巴打輪住幫手開,唔好斷到討論就OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞