[繼續努力] NBA 金州勇士球迷討論區 (7) Golden State Warriors

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
一望見同一setting就知出事
上一球curry輕鬆起手,你諗住下一球同樣curry可以輕鬆接到波?
kerr個腦做乜?
玩唔到, 你唔射佢實FOUL你俾你射2FT
今次係對面反應快縮左手
其實我都睇錯,以為你問「有冇入過絕殺波」
一定係⋯⋯
有咩理由冇後備方案?
成班一俾人拆左就on99咁企係度
冇人出黎迎波
咁所以咪唔應該傳俾廢鳩囉
見頂呢?kelly呢?唔係更好選擇?
我無話佢應該俾廢9呀, 我都覺得個PLAY 7
我回佢打唔到HANDOFF PNR者
同意,HANDOFF PNR傳到之前都俾人foul左了
有klay起碼會有game7
而加佢進攻漏洞出哂黎
今年無架啦 等重建啦
返睇咗幾次個play, Green應該都係覺得佢一攞波會即刻俾人foul, 點知對面White縮得切手
但呢個位點都唔應該俾Green做, 同妹夫掉轉合理好多
希望可以打到入 playoff 等隊波練下兵
尤其係 Wiggins 先打得一年 playoff ...
常規賽打左三分一,每次輸Close game既一個主要原因就係手感個打卡時間問題,每次二四節頭6分鐘都會比對面啲star撚狗,次次都睇住來食

一三節打少尾兩分鐘,放返落二四節度,等班大帝唔好倒水都好,果4分鐘咪轉打組織助攻,放兩隻射手出來打都得架,屌你戰術大師咁樣輪換,阿婆都知二四節要將勇往死裏打啦

難為經過舊年低潮、季初亂流,手感夢回1516
但有西用咩,下下四節收人比人打run,打到6分鐘先出手感狂追,然後熱血輸波,浪費手感狀態
老老77唔會怪Green,個下咁判斷冇大問題
我就堅持要殺Kerr,由2017開始越黎越on9
如果green唔射 white肯定會犯規比兩個罰球 所以佢想博white犯規個下射三分博三球罰球 但以佢命中率 基本都入唔到 係場邊開唔到比Curry個下已經輸左
Warriors circle
連勝➡️有望爭西五➡️連敗➡️西十(五成勝率)
都打咗三分一仲係咁 入playoff有啲難
最嬲係curry回穩左到green發癲
手感仔場場都生命籃球 好驚佢受傷
kelly磨合唔到 C位傷哂 仲有kerr個死人腦
仲要係西區係東區五成勝率都夠玩
到季尾都會係咁
你定啦
聽日又打多次
希望贏返一場
集體失智果度難頂
ADHD咁,成日打打下遊魂

Fb見到
lee球上唔上到shaqtin a fool?
呢球係幾好笑
但講真嚴格上都唔算失誤既,話晒都算三分attempt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞