Amazon 再一次減免運費門檻 降至美金25元

208 回覆
18 Like 0 Dislike

早在約3個月前,Amazon的免運費門檻由美金49元降至35元,以應付競爭需求。但即日起,Amazon再把門檻調低,消費滿美金25元即可免費送貨,回到2013年前一樣的水平。

對比其他對手,如BestBuy, Target, Walmart,它們的免運費門檻要消費最少美金35元,Amazon在此是有優勢的。但Walmart的免費送貨服務,則只需2天就送達府上,且非訂閱會籍的專有服務,儘管消費要求是35元。可看見,美國的網購市場競爭越來越激烈,不惜工本也要在市場上佔優。

而家嘅經濟嚟講,係幾痴線
可能因為香港好多野不斷加價,而美金25蚊睇落其實真係抵到爛
amazon真係窮撚恩物
有冇巴打教下點買完ship黎hk

用集運運嚟香港
出名嘅有Buyandship 同 Shipbao

自己用開buyandship
已經用過20次都有,質素有保證
件貨到咗集運倉之後,約1星期後到港攞得

詳請自己google

其實經濟係差左

你又啱
49蚊免運費嗰時好難先奏夠數,又要啱用
諗諗吓都唔想買

之前跌到35蚊,鬆手咗,買嘅次數多咗

而家25蚊,準備振興美帝經濟

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線
Amazon返嚟香港買計埋集運費都仲可以平成一大截

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線

香港正一垃撚圾
人工低,買野貴
好反智

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線

香港正一垃撚圾
人工低,買野貴
好反智

雖然美國買野要徵稅
有無人知amazon jp訂唔訂到咸濕寫真黎香港

其實經濟係差左

你又啱
49蚊免運費嗰時好難先奏夠數,又要啱用
諗諗吓都唔想買

之前跌到35蚊,鬆手咗,買嘅次數多咗

而家25蚊,準備振興美帝經濟

多謝巴打賜教

用集運運嚟香港
出名嘅有Buyandship 同 Shipbao

自己用開buyandship
已經用過20次都有,質素有保證
件貨到咗集運倉之後,約1星期後到港攞得

詳請自己google

多謝巴打賜教
quote錯人
其他巴打通常買咩多
其他巴打通常買咩多

電子野,電腦配件,攝影器材配件,Blu Ray

其他巴打繼續

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線

香港正一垃撚圾
人工低,買野貴
好反智

雖然美國買野要徵稅

集運倉喺免稅州份
其他巴打通常買咩多

電子野,電腦配件,攝影器材配件,Blu Ray

其他巴打繼續

香港買唔到嘅嘢, 同埋香港買會較貴嘅嘢。 耳機,牙刷刷頭

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線

香港正一垃撚圾
人工低,買野貴
好反智

雖然美國買野要徵稅

集運倉喺免稅州份

係呀
個倉喺Portland
所以先成日買得咁爽
有Prime 真係好正
有Prime 真係好正

淨係訂咗港版Prime Video
美版Prime如果訂埋,美國經濟同集運倉真係要多謝我

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線

香港正一垃撚圾
人工低,買野貴
好反智

雖然美國買野要徵稅

好視乎邊到,
1)個vendor係隔離國家(State,我死都唔用州),就唔使稅。
2)個國家本身唔收稅,就無稅。(好似NJ)
3)如果個vendor係Amazon本身,而Amazon無係果個國家有註冊,都唔會有稅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞