Amazon 再一次減免運費門檻 降至美金25元

208 回覆
18 Like 0 Dislike
其他巴打通常買咩多

電子野,電腦配件,攝影器材配件,Blu Ray

其他巴打繼續

有冇話邊d shop有保證邊d無?

上Amazon買野要睇清楚seller
睇吓係咪Sold by Amazon, 或者個seller名叫Amazon LLC.
因為有時個網站會俾個第三方seller你,因為平啲
睇個價錢位,睇吓係“Sold By”邊個,冇名嘅話或者寫著Amazon LLC. 都係Amazon自己
右手邊拉落少少有一欄叫Other Sellers On Amazon寫咗其他seller同價錢, 㩒入去Used & New,睇吓其他seller價錢
但係要睇清楚係新(New) 定 舊 (Used)

第三方唔係唔好,而且平啲,最緊要睇ratings
但係Amazon自己賣,係會快啲運送
當然,仲會保證啲

買好多野嘅話,要睇吓係咪有冇個Prime字
有個Prime字代表佢件貨喺Amazon個倉,同其他野夾埋滿25美金,就會免運費,同埋一齊運
冇Prime字,寫著Free Shipping,或者有運費
姐係個件貨會分開寄,唔同其他貨件一齊運
呢個時候,你要睇清楚啲送貨Tracking Number
俾呢啲資料集運倉嗰時,係兩邊都要俾

另外睇吓巴打你想買啲乜,睇吓有冇意見俾到你

其他巴打繼續提出

有d性趣想買電腦野
但唔覺平得過日本買
其實有無邊間集運自取係係元朗屯門呢邊嫁??
有無介紹??

而家嘅經濟嚟講,係幾痴線
可能因為香港好多野不斷加價,而美金25蚊睇落其實真係抵到爛

其實經濟係差左

而家香港啲嘢貴到痴線
Amazon返嚟香港買計埋集運費都仲可以平成一大截

香港正一垃撚圾
人工低,買野貴
好反智

雖然美國買野要徵稅

唔係個個州都要
俄納岡係免税
之前想買日本衫 入左去amazon jp到睇
好多都係淘寶見過 連張圖都係用淘寶既model
個價貴過淘寶
之後就唔敢買了

而家大陸攻佔Amazon好多市場
美國嗰邊一大堆大陸貨,多數係電子野,同埋電子線材
但係日本嗰邊又唔清楚,可能tb偷都唔定

巴打日本衫淘寶咩關鍵字
有無人知amazon jp訂唔訂到咸濕寫真黎香港

你自己試一次,如果去到最後落order果一頁嘅話,即係代表送到過嚟。

如果唔送過嚟香港的話,佢會有提示
可唔可以買日本野食架?(日本Amazon)
打完地址出左句咁既野
「您的訂單中包含無法配送到您指定地址或無法利用您指定配送方式的商品。請在了解更多查看配送限制,並修改配送地址或配送方式。」

佢咪話俾你聽食物係送唔到出去囉
免運好似是講國內 同埋包唔包運好似都關個賣家事,佢set你買 ?$就運比你
免運好似是講國內 同埋包唔包運好似都關個賣家事,佢set你買 ?$就運比你

買過一兩次,無用心研究過 得閒再爬下文
international shipping 都仲係要俾運費
最近兩次用buyandship, 佢報既磅數同我根據amazon 上面product 既 shipping weight 加出黎個重量唔同.

有一單我計係0.95 lbs, 佢就話係1.75 lbs, 安排左同事再磅都係一樣1.75

另一單就我計係數3.65lbs, buyandship 報就4.5lbs

有冇巴絲都遇到呢個情況 係咪因為幾計product 夾埋一齊, amazon 加左個紙皮箱之後重左呢, 但一個紙皮箱會重左差唔多成磅

你有冇睇過速遞公司嘅shipping weight?
我就一時準,一時又會差少少
同埋加咗盒係會重啲
有磅可以自己計吓

0.95lbs個張單我岩岩睇返UPS, 佢報係1.6lbs, 咁同BNS報既差D咁多only
3.65lbs個張單係AMSL運, 所以唔知個final shipping weight係幾多

1.5又係俾兩磅錢
1.8又係俾兩磅錢
有咩分別
Us-ex 最好
計磅數唔會四寫五入
係拎貨麻煩

係幾平不過計埋車費時間最後都係簡d有自取櫃或者我住果區有工廠倉嘅代運

usex 入錢好煩, 要入左錢去扣數
Us-ex 最好
計磅數唔會四寫五入
係拎貨麻煩

係幾平不過計埋車費時間最後都係簡d有自取櫃或者我住果區有工廠倉嘅代運

得一個僻地取點都有人話最好 話唔係打手都冇人信啦 仲要拎貨次次拎你身份證影印 正一仆街

影印埋id真係危險d
點解之前try 過prime, 依家又有得㩒
Us-ex 最好
計磅數唔會四寫五入
係拎貨麻煩

得一個僻地取點都有人話最好 話唔係打手都冇人信啦 仲要拎貨次次拎你身份證影印 正一仆街

咪講撚左拎貨麻煩囉 咁都叫打手
咁buy and ship 果d係乜
同埋間野洗撚打手 大把水貨佬百幾對鞋搵佢地送

我都想知邊間平又要位置好又要快又要唔發水
international shipping 都仲係要俾運費

Target買滿港幣800蚊可以免全球運費
好似係

免運費係國內only
包唔包運當然睇賣家
佢寫著有Prime嘅話,姐係由Amazon負責運送嘅事務,亦即係總消費滿25美金就免國內運費
冇寫著Prime嘅話,就係賣方負責運送嘅事

免運費係國內only
包唔包運當然睇賣家
佢寫著有Prime嘅話,姐係由Amazon負責運送嘅事務,亦即係總消費滿25美金就免國內運費
冇寫著Prime嘅話,就係賣方負責運送嘅事

係咪要係Prime 會員先有25usd 呢個服務 另外係咪要係同一個賣家店內買夠25 定成張單總計 有D 亂sor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞