Amazon 再一次減免運費門檻 降至美金25元

208 回覆
18 Like 0 Dislike
其他巴打通常買咩多

電子野,電腦配件,攝影器材配件,Blu Ray

其他巴打繼續

有冇話邊d shop有保證邊d無?

上Amazon買野要睇清楚seller
睇吓係咪Sold by Amazon, 或者個seller名叫Amazon LLC.
因為有時個網站會俾個第三方seller你,因為平啲
睇個價錢位,睇吓係“Sold By”邊個,冇名嘅話或者寫著Amazon LLC. 都係Amazon自己
右手邊拉落少少有一欄叫Other Sellers On Amazon寫咗其他seller同價錢, 㩒入去Used & New,睇吓其他seller價錢
但係要睇清楚係新(New) 定 舊 (Used)

第三方唔係唔好,而且平啲,最緊要睇ratings
但係Amazon自己賣,係會快啲運送
當然,仲會保證啲

買好多野嘅話,要睇吓係咪有冇個Prime字
有個Prime字代表佢件貨喺Amazon個倉,同其他野夾埋滿25美金,就會免運費,同埋一齊運
冇Prime字,寫著Free Shipping,或者有運費
姐係個件貨會分開寄,唔同其他貨件一齊運
呢個時候,你要睇清楚啲送貨Tracking Number
俾呢啲資料集運倉嗰時,係兩邊都要俾

另外睇吓巴打你想買啲乜,睇吓有冇意見俾到你

其他巴打繼續提出

但係我試過見到free shipping之後就撳入去
佢話唔會送去香港

所有FREE Shipping唔包香港
有集運就可以
其他巴打通常買咩多

電子野,電腦配件,攝影器材配件,Blu Ray

其他巴打繼續

有冇話邊d shop有保證邊d無?

上Amazon買野要睇清楚seller
睇吓係咪Sold by Amazon, 或者個seller名叫Amazon LLC.
因為有時個網站會俾個第三方seller你,因為平啲
睇個價錢位,睇吓係“Sold By”邊個,冇名嘅話或者寫著Amazon LLC. 都係Amazon自己
右手邊拉落少少有一欄叫Other Sellers On Amazon寫咗其他seller同價錢, 㩒入去Used & New,睇吓其他seller價錢
但係要睇清楚係新(New) 定 舊 (Used)

第三方唔係唔好,而且平啲,最緊要睇ratings
但係Amazon自己賣,係會快啲運送
當然,仲會保證啲

買好多野嘅話,要睇吓係咪有冇個Prime字
有個Prime字代表佢件貨喺Amazon個倉,同其他野夾埋滿25美金,就會免運費,同埋一齊運
冇Prime字,寫著Free Shipping,或者有運費
姐係個件貨會分開寄,唔同其他貨件一齊運
呢個時候,你要睇清楚啲送貨Tracking Number
俾呢啲資料集運倉嗰時,係兩邊都要俾

另外睇吓巴打你想買啲乜,睇吓有冇意見俾到你

其他巴打繼續提出

但係我試過見到free shipping之後就撳入去
佢話唔會送去香港

所有FREE Shipping唔包香港
有集運就可以運嚟香港

而家嘅經濟嚟講,係幾痴線
可能因為香港好多野不斷加價,而美金25蚊睇落其實真係抵到爛

其實經濟係差左

你又啱
49蚊免運費嗰時好難先奏夠數,又要啱用
諗諗吓都唔想買

之前跌到35蚊,鬆手咗,買嘅次數多咗

而家25蚊,準備振興美帝經濟

開新acc用prime trail再拎$5 referral discount
巴打知唔知係咪運唔到Notebook電黎香港?
有無人試過amazon直運,係咪好貴?想買個嬰兒背帶,運費幾錢到?
正呀,13年開始amazon買嘢
有無人試過amazon直運,係咪好貴?想買個嬰兒背帶,運費幾錢到?

佢會計埋,放入籃,㩒多幾下就有計法幾錢,啱先最尾俾錢
美國真係購物天堂
amazon就係表表者 乜都有得買
當地大學生送Prime membership
兩日即到
成個屋企買番黎都得

香港購佢老味,衫褲鞋貴撚咗幾倍,就嚟日常用品都俾唔起
不過部份電腦零件同影音產品,喺香港買同美國差唔多價錢,甚至平啲
唔可以咁講
你地集運可以唔使比稅 我係紐約好多時都要比稅 好煩
不過 amaxon 係好 可以成日退野 試過買啲野返來 爛左 唔使比錢 重可以唔使退貨
而且現在好多野都有得賣
其實住開美國嘅朋友都知 係美國 retail 買野幾貴 加埋稅真係好唔抵

香港唔好係啲名牌貴 好多香港人所謂名牌 係出面其實好cheap
係美國中部見過喺啲outlet 賣 timberland coach levis guess ck 平到笑

重有香港買出面牌子電器和電腦產品貴過 美國網上價(before tax also)

退貨果到唔係俾大陸仔玩殘左,搞到要改條款咩
Buyandship 睇唔睇件野本身係咪 Ship to HK?

定全部都得
Buyandship 睇唔睇件野本身係咪 Ship to HK?

定全部都得

Buyandship 同其他集運就係要轉寄唔送HK嘅貨件
基本上所有都得
但係最好睇翻B&S條款,因為某啲商品過唔到關,如香水,或者太大件嘅貨品,都唔會送去香港

定全部都得

Buyandship 同其他集運就係要轉寄唔送HK嘅貨件
基本上所有都得
但係最好睇翻B&S條款,因為某啲商品過唔到關,如香水,或者太大件嘅貨品,都唔會送去香港

得閒買樣野試下
有無邊間可以運Kindel由美國落黎香港
一初開果時都叫OK

對上一次 THANKSGIVING用左差唔多2個月先寄到香港!!!!

敢膽死...前後一日到貨去美國倉....入倉時間差左成個星期

之後再黎香港 搞到過左個免費 STORE 時間...

不過最後都免左收錢 US-EX 係 THANKSGIVING 無呢個情況!!!
BUYNSHIP一初開果時都叫OK

對上一次 THANKSGIVING用左差唔多2個月先寄到香港!!!!

敢膽死...前後一日到貨去美國倉....入倉時間差左成個星期

不過最後都免左收錢 US-EX 係 THANKSGIVING 無呢個情況!!!
有無人試過係Amazon US買藍芽speaker ?
我想問邊間集運可以空運到相機電池? 睇咗buyandship dimbuy都好似話唔得

有呀 集運一定送

有呀 集運一定送

好 試下先
tks
我想問邊間集運可以空運到相機電池? 睇咗buyandship dimbuy都好似話唔得

單獨寄可能唔得,除非成套連相機一齊運
我上次都有買Amazon Basics 鎳充電池,用b&s都寄到,不過係同其他貨一齊運
你最好都係問吓集運

咁可怕
2個月真係離譜啲
遲啲都要留意吓其他集運

咁可怕
2個月真係離譜啲
遲啲都要留意吓其他集運

咁你經驗平均等幾耐

Amazon已經買左件出左貨,唔急但希望唔好成個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞